М'ясо по-купецькому
(покроковий рецепт з фото)
Можливо, ви вже готували м'ясо по-купецькому і навіть не знали цього. Досить традиційний варіант приготування свинини, але кілька особливих секретів виділяють це блюдо серед інших.
Рецепт м'яса по-купецькому виглядає наступним чином:
1. Свинину помити і просушити. Нарізати скибочками середньої товщини.
2. М'ясо по-купецькому в домашніх умовах вийде дуже ніжним і соковитим, якщо кожен шматочок загорнути в харчову плівку або поліетиленовий пакет і злегка відбити.
3. Посолити і поперчити м'ясо з двох сторін.
4. На деко або жароміцних форму налити трохи рослинного масла. Викласти м'ясо, щільно притуливши один до одного кожен шматочок.
5. На помідорі зробити невеликий надріз і залити його окропом. Потім охолодити під проточною водою і зняти шкірку. Нарізати тоненькими пластинками і викласти зверху на м'ясо.
6. Сир натерти на дрібній тертці.
7. Часник очистити і видавити через прес (можна натерти на тертці).
8. Змішати сир з часником і майонезом.
9. Приблизно третина сиру викласти зверху на помідори.
10. Гриби викласти на сир. Їх можна використовувати свіжі або обсмажити попередньо на сковороді.
11. Завершальний сирний шар і можна відправляти блюдо в добре розігріту духовку. Про готовність страви повідомить приємна золотава скоринка.
Цей простий рецепт м'яса по-купецькому можна використовувати не тільки для свинини, але і для курки, телятини і будь-якого іншого м'яса.
- Свинина - 500 грам
- Гриби - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Майонез - 4-5 Ст. Ложок
- Помідор - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Свинину помити і просушити. Нарізати скибочками середньої товщини.
2. М'ясо по-купецькому в домашніх умовах вийде дуже ніжним і соковитим, якщо кожен шматочок загорнути в харчову плівку або поліетиленовий пакет і злегка відбити.
3. Посолити і поперчити м'ясо з двох сторін.
4. На деко або жароміцних форму налити трохи рослинного масла. Викласти м'ясо, щільно притуливши один до одного кожен шматочок.
5. На помідорі зробити невеликий надріз і залити його окропом. Потім охолодити під проточною водою і зняти шкірку. Нарізати тоненькими пластинками і викласти зверху на м'ясо.
6. Сир натерти на дрібній тертці.
7. Часник очистити і видавити через прес (можна натерти на тертці).
8. Змішати сир з часником і майонезом.
9. Приблизно третина сиру викласти зверху на помідори.
10. Гриби викласти на сир. Їх можна використовувати свіжі або обсмажити попередньо на сковороді.
11. Завершальний сирний шар і можна відправляти блюдо в добре розігріту духовку. Про готовність страви повідомить приємна золотава скоринка.
Цей простий рецепт м'яса по-купецькому можна використовувати не тільки для свинини, але і для курки, телятини і будь-якого іншого м'яса.