М'ясо по-купецькому з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Навіть самим завзятим м'ясоїдам іноді набридає просто смажений, варений або запечений продукт, і тоді на допомогу прийде рецепт, як приготувати м'ясо по-купецькому з грибами. Воно соковите, смачне і ситне.
Таке блюдо можна подавати самостійно або з будь-яким гарніром (картопля, каша, макаронні вироби, свіжі або печені овочі). Свинину обов'язково відбиваю, щоб вона добре приготувалася і була м'якою. Таке блюдо можна зробити для святкового столу, на це ви не витратите багато часу, адже воно запікається єдиним шматком на деку.
- Свинина - 0, 5-0, 6 кілограма
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Кріп - За смаком
- Сир твердий - 150 грам
- Помідор - 2 штуки
- Печериці - 5 штук
1. М'ясо мою і нарізаю шматками, товщиною близько 1 см, потім відбиваю м'ясо під харчовою плівкою з двох сторін.
2. Деко змащую олією, викладаю на нього м'ясо, за смаком кладу сіль і перець.
3. Гриби мою і нарізаю пластинами, укладаю їх поверх м'яса.
4. Помідори мою і нарізаю кружечками, твердий сир натираю на крупній тертці, викладаю помідори поверх грибів.
5. Посипаю м'ясо подрібненим (тертим) твердим сиром.
6. Зелень (у мене кріп) мою і дрібно нарізаю, посипаю зеленню сир.
7. Відправляю м'ясо в розігрітий до 160 градусів духовку на 50-60 хвилин.
8. Готове м'ясо дістаю з духовки і нарізаю порційно, потім подаю зі спагеті і консервованими помідорами.