М'ясо з баклажанами по-турецьки
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт приготування м'яса з баклажанами по-турецьки. Впевнена, вам сподобається це блюдо: в міру ситне, в міру смачне і таке ароматне завдяки спецій, що пальчики можна облизати!
Рекомендую всім приготувати цю страву, а тому розповідаю, як приготувати м'ясо з баклажанами по-турецьки прямо зараз! Східний колорит цього блюдо додає томатний соус з прянощами в поєднанні з баклажанами і фаршем. До речі, я завжди готую з готовою східній сумішшю трав і прянощів, яку купую на ринку. Якщо не помиляюсь, туди входить гостра паприка, кардамон, шафран, базилік, м'ята, орегано і петрушка. Всім раджу, виходить смачно!
- Фарш - 400 грам
- Баклажани - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Червоний болгарський перець - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Томатний сік - 200 мілілітрів
- Спеції - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком
1. Баклажани миємо, нарізаємо шматочками і солимо. Нехай тепер постоять, пустять сік (20 хвилин). Після цього їх потрібно промити чистою водою.
2. Далі окремо змішаємо фарш і половину цибулі, а також спеції. Цією сумішшю перекладаємо шматочки баклажанів.
3. Окремо обсмажити цибулю, що залишився до прозорості, додамо перетерті помідори (без шкурок), перець і часник. Заливаємо соком, додамо спеції, доводимо до кипіння, заливаємо наші баклажани. Тепер все разом в духовці готуємо годину при 180 градусах.
4. От і все! подивіться, яка краса виходить!