М'ясо по-турецьки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите пробувати страви різних кухонь, то пропоную вашій увазі м'ясо по-турецьки. Це ароматне, соковите, трохи гостре і неймовірно смачна страва.
Можливо, ви вже стикалися з приготуванням подібного страви, але навряд чи знали, що воно називається м'ясо по-турецьки. Це простий і зрозумілий спосіб приготувати м'ясо з овочами, який заслуговує на особливу увагу. Отже, пропоную вашій увазі рецепт м'яса по-турецьки. Хто спробував приготувати - діліться враженнями!
- Баранина - 400-500 грам
- Помідор - 2 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Перець чилі - 1 щіпка
1. Рецепт приготування м'яса по-турецьки передбачає маринування баранини близько 10-12 годин. Але в екстрених ситуаціях буде досить 30-60 хвилин. М'ясо вимити і просушити. Нарізати тонкими смужками.
2. Заправити м'ясо рослинним маслом і молоком. Посолити і поперчити за смаком. Можна додати улюблені сухі трави. Надіслати м'ясо в холодильник.
3. Цибулю і часник очистити. Подрібнити за допомогою ножа (часник можна пропустити через прес).
4. Помідори вимити і нарізати маленькими кубиками (шкірку можна не знімати). Перець вимити і очистити від насіння і хвостика. Нарізати кубиками.
5. На сковороді розтопити вершкове масло. Відправити туди промариноване м'ясо і смажити на сильному вогні. М'ясо не повинно сильно пускати сік, а лише добре підрум'янитися.
6. На сковороду до м'яса додати цибулю і часник. Добре перемішати і смажити мінімум 5 хвилин.
7. До м'якому і підсмаженої цибулі з м'ясом додати перець і смажити ще хвилини 3-5.
8. Саме час додати помідори (можна замінити томатною пастою) і перець чилі. М'ясо по-турецьки в домашніх умовах потрібно гасити до моменту, коли рідина практично випаруватися. Тоді сміливо зняти з вогню і подавати до столу.