Рецепт М'ясо, тушковане з цибулею фото

М'ясо, тушковане з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочу вам показати, як приготувати м'ясо, тушковане з цибулею та іншими овочами. Завдяки тому, що овочі і м'ясо смажаться окремо, ми отримаємо найправильніше м'ясне спекотне, яке тільки можна

Опис приготування:

Як ви побачите, майже всі продукти тут будуть підходити першу термічну обробку окремо. Це дозволить кожному продукту зберегти свій смак, щоб потім максимально розкрити його в готовій страві.

Якщо у вас немає анчоусів, то їх можна замінити рибним соусом.

  • Яловичина, стейк - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Печериці - 150 грам
  • Лук перловий - 100 грам
  • Морква - 3 штуки
  • Стебло селери - 3 штуки
  • Анчоуси - 200 грам
  • Яловичий бульйон - 1 літр
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Картопля - 2 штуки
  • Чебрець - 1 штука (гілочка)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Горошок зелений - 100 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Червоне вино - 100 мілілітрів
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
м'ясо, тушковане з цибулею - фото крок 1
Насамперед приготуємо стейк. На сковороді розігріємо вершкове масло, посолити і обсмажити яловичину до золотистої скоринки з обох сторін. Можна готувати стейк до стану середньої прожарювання або навіть з кров'ю.
м'ясо, тушковане з цибулею - фото крок 2
Позика дамо м'ясу постояти хвилин 10 і наріжемо великими шматочками.
м'ясо, тушковане з цибулею - фото крок 3
Переходимо в овочам. Печериці чистимо, ріжемо четвертинками і обсмажуємо на рослинному маслі в сотейнику. Дістаємо гриби і смажимо перловий цибулю з нарізаною шматочками морквою. Ріпчаста цибуля, не очищаючи, ріжемо навпіл, смажимо із стеблами селери, цілої морквиною і зубчиками часнику (теж не очищеними). Додаємо 100 мл червоного вина і тушкуємо останні овочі хвилин 5.
м'ясо, тушковане з цибулею - фото крок 4
Анчоусів змішуємо з соєвим соусом, томатною пастою і хворому. Збиваємо все блендером до однорідності.
м'ясо, тушковане з цибулею - фото крок 5
Всі обсмажені овочі і гриби кладемо в каструлю, заливаємо бульйоном з анчоусами, кладемо чебрець і лавровий лист, м'ясо. Тушкуємо все на стильному вогні, поки кількість соусу не скоротиться втричі. Потім дістанемо велику моркву, селера, цибуля, часник, лавровий лист і чебрець. Картопля, нарізаний кубиками, додамо в каструлю.
м'ясо, тушковане з цибулею - фото крок 6
Тушкуємо ще 20 хвилин. Для 5 хвилин до готовності закинемо зелений горошок, перемішаємо і доготувати під кришкою.
м'ясо, тушковане з цибулею - фото крок 7
Подавайте блюдо гарячим. Смачного!

Схожі рецепти