М'ясо, тушковане з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Хочу вам показати, як приготувати м'ясо, тушковане з цибулею та іншими овочами. Завдяки тому, що овочі і м'ясо смажаться окремо, ми отримаємо найправильніше м'ясне спекотне, яке тільки можна
Опис приготування:
Як ви побачите, майже всі продукти тут будуть підходити першу термічну обробку окремо. Це дозволить кожному продукту зберегти свій смак, щоб потім максимально розкрити його в готовій страві.
Якщо у вас немає анчоусів, то їх можна замінити рибним соусом.
- Яловичина, стейк - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Печериці - 150 грам
- Лук перловий - 100 грам
- Морква - 3 штуки
- Стебло селери - 3 штуки
- Анчоуси - 200 грам
- Яловичий бульйон - 1 літр
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Картопля - 2 штуки
- Чебрець - 1 штука (гілочка)
- Лавровий лист - 1 штука
- Горошок зелений - 100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Червоне вино - 100 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Насамперед приготуємо стейк. На сковороді розігріємо вершкове масло, посолити і обсмажити яловичину до золотистої скоринки з обох сторін. Можна готувати стейк до стану середньої прожарювання або навіть з кров'ю.
Позика дамо м'ясу постояти хвилин 10 і наріжемо великими шматочками.
Переходимо в овочам. Печериці чистимо, ріжемо четвертинками і обсмажуємо на рослинному маслі в сотейнику. Дістаємо гриби і смажимо перловий цибулю з нарізаною шматочками морквою. Ріпчаста цибуля, не очищаючи, ріжемо навпіл, смажимо із стеблами селери, цілої морквиною і зубчиками часнику (теж не очищеними). Додаємо 100 мл червоного вина і тушкуємо останні овочі хвилин 5.
Анчоусів змішуємо з соєвим соусом, томатною пастою і хворому. Збиваємо все блендером до однорідності.
Всі обсмажені овочі і гриби кладемо в каструлю, заливаємо бульйоном з анчоусами, кладемо чебрець і лавровий лист, м'ясо. Тушкуємо все на стильному вогні, поки кількість соусу не скоротиться втричі. Потім дістанемо велику моркву, селера, цибуля, часник, лавровий лист і чебрець. Картопля, нарізаний кубиками, додамо в каструлю.
Тушкуємо ще 20 хвилин. Для 5 хвилин до готовності закинемо зелений горошок, перемішаємо і доготувати під кришкою.
Подавайте блюдо гарячим. Смачного!