М'ясо, тушковане з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам показати, як приготувати м'ясо, тушковане з цибулею та іншими овочами. Завдяки тому, що овочі і м'ясо смажаться окремо, ми отримаємо найправильніше м'ясне спекотне, яке тільки можна
Як ви побачите, майже всі продукти тут будуть підходити першу термічну обробку окремо. Це дозволить кожному продукту зберегти свій смак, щоб потім максимально розкрити його в готовій страві.
Якщо у вас немає анчоусів, то їх можна замінити рибним соусом.
- Яловичина, стейк - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Печериці - 150 грам
- Лук перловий - 100 грам
- Морква - 3 штуки
- Стебло селери - 3 штуки
- Анчоуси - 200 грам
- Яловичий бульйон - 1 літр
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Картопля - 2 штуки
- Чебрець - 1 штука (гілочка)
- Лавровий лист - 1 штука
- Горошок зелений - 100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Червоне вино - 100 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Насамперед приготуємо стейк. На сковороді розігріємо вершкове масло, посолити і обсмажити яловичину до золотистої скоринки з обох сторін. Можна готувати стейк до стану середньої прожарювання або навіть з кров'ю.
Позика дамо м'ясу постояти хвилин 10 і наріжемо великими шматочками.
Переходимо в овочам. Печериці чистимо, ріжемо четвертинками і обсмажуємо на рослинному маслі в сотейнику. Дістаємо гриби і смажимо перловий цибулю з нарізаною шматочками морквою. Ріпчаста цибуля, не очищаючи, ріжемо навпіл, смажимо із стеблами селери, цілої морквиною і зубчиками часнику (теж не очищеними). Додаємо 100 мл червоного вина і тушкуємо останні овочі хвилин 5.
Анчоусів змішуємо з соєвим соусом, томатною пастою і хворому. Збиваємо все блендером до однорідності.
Всі обсмажені овочі і гриби кладемо в каструлю, заливаємо бульйоном з анчоусами, кладемо чебрець і лавровий лист, м'ясо. Тушкуємо все на стильному вогні, поки кількість соусу не скоротиться втричі. Потім дістанемо велику моркву, селера, цибуля, часник, лавровий лист і чебрець. Картопля, нарізаний кубиками, додамо в каструлю.
Тушкуємо ще 20 хвилин. Для 5 хвилин до готовності закинемо зелений горошок, перемішаємо і доготувати під кришкою.
Подавайте блюдо гарячим. Смачного!