Рецепт М'ясо по-молдавському фото

М'ясо по-молдавському
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

Вони, хто любить соковиту, гостру, ароматну свинину на кістці, неодмінно оцінять цей рецепт. Особливу увагу зверніть на соус - без нього м'ясо по-молдавському готувати просто не має сенсу.

Соус цей, без якого не приготувати м'ясо по-молдавському, називається муждей. Без нього в Молдавії м'ясо не їдять. Втім, також, як і рибу, птицю, овочі… Можна сказати, що без муждеем практично не обходиться жодна молдавська трапеза. А вже традиційну молдавську костіцу куштувати потрібно тільки з муждеем, і ніяк інакше!

Отже, рецепт м'яса по-молдавському:

1. Для приготування м'яса по-молдавському нам знадобиться кілька шматків корейки на кістки - власне, тому блюдо і називається «костіцу». Злегка відіб'ємо шматки молотком з двох сторін, obmaknem у вині, а потім посипем сіллю, перцем і, зрозуміло, паприкою - без неї, як без муждеем, в молдавській кухні нікуди

2. Нехай замаринована корейка полежить хвилин 15-20 нічим не накрита, вбере в себе аромати вина і прянощів, а ми поки приготуємо основу для горезвісного муждей. Для цього припустимо через прес часник, а потім перетремо його з сіллю і чорним перцем. Видавимо четвертинку лимона, перемішаємо і відставити в сторону.

3. Далі все просто - обсмажити шматки корейки з двох сторін на добре розігрітій сковороді в невеликій кількості олії до утворення апетитною рум'яної скоринки. Підсмаживши другу сторону, зменшимо вогонь і накриємо сковороду кришкою, щоб м'ясо дало сік - саме їм ми розведемо наш муждей. Якщо м'ясо обсмажене за всіма правилами, то сік буде золотистий, прозорий і запаморочливо ароматний - муждей з такого виходить знатний! Взагалі-то костіцу зажарюють на вугіллі, і ви теж можете приготувати її саме таким, традиційним, способом, але в цьому випадку технологія приготування муждеем зміниться - замість м'ясного соку його потрібно буде розвести бульйоном.

4. Ось, власне, і все - м'ясо по-молдавському і соус муждей можна подавати на стіл. Само собою, зі свіжими овочами, зеленню, мамалигою і пляшкою червоного сухого Приємного апетиту!


  • Свиняча корейка - 2 кілограма
  • Часник - 1 штука (головка)
  • Сіль - - За смаком
  • Чорний перець мелений - - За смаком
  • Паприка - - За смаком
  • Сік м'ясний- 0, 5 склянки (для соусу)
  • Лимон - 1/4 штуки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Соус цей, без якого не приготувати м'ясо по-молдавському, називається муждей. Без нього в Молдавії м'ясо не їдять. Втім, також, як і рибу, птицю, овочі… Можна сказати, що без муждеем практично не обходиться жодна молдавська трапеза. А вже традиційну молдавську костіцу куштувати потрібно тільки з муждеем, і ніяк інакше!

Отже, рецепт м'яса по-молдавському:

1. Для приготування м'яса по-молдавському нам знадобиться кілька шматків корейки на кістки - власне, тому блюдо і називається «костіцу». Злегка відіб'ємо шматки молотком з двох сторін, obmaknem у вині, а потім посипем сіллю, перцем і, зрозуміло, паприкою - без неї, як без муждеем, в молдавській кухні нікуди

2. Нехай замаринована корейка полежить хвилин 15-20 нічим не накрита, вбере в себе аромати вина і прянощів, а ми поки приготуємо основу для горезвісного муждей. Для цього припустимо через прес часник, а потім перетремо його з сіллю і чорним перцем. Видавимо четвертинку лимона, перемішаємо і відставити в сторону.

3. Далі все просто - обсмажити шматки корейки з двох сторін на добре розігрітій сковороді в невеликій кількості олії до утворення апетитною рум'яної скоринки. Підсмаживши другу сторону, зменшимо вогонь і накриємо сковороду кришкою, щоб м'ясо дало сік - саме їм ми розведемо наш муждей. Якщо м'ясо обсмажене за всіма правилами, то сік буде золотистий, прозорий і запаморочливо ароматний - муждей з такого виходить знатний! Взагалі-то костіцу зажарюють на вугіллі, і ви теж можете приготувати її саме таким, традиційним, способом, але в цьому випадку технологія приготування муждеем зміниться - замість м'ясного соку його потрібно буде розвести бульйоном.

4. Ось, власне, і все - м'ясо по-молдавському і соус муждей можна подавати на стіл. Само собою, зі свіжими овочами, зеленню, мамалигою і пляшкою червоного сухого Приємного апетиту!

Схожі рецепти