М'ясо по-молдавському
(покроковий рецепт з фото)
Вони, хто любить соковиту, гостру, ароматну свинину на кістці, неодмінно оцінять цей рецепт. Особливу увагу зверніть на соус - без нього м'ясо по-молдавському готувати просто не має сенсу.
Соус цей, без якого не приготувати м'ясо по-молдавському, називається муждей. Без нього в Молдавії м'ясо не їдять. Втім, також, як і рибу, птицю, овочі… Можна сказати, що без муждеем практично не обходиться жодна молдавська трапеза. А вже традиційну молдавську костіцу куштувати потрібно тільки з муждеем, і ніяк інакше!
Отже, рецепт м'яса по-молдавському:
1. Для приготування м'яса по-молдавському нам знадобиться кілька шматків корейки на кістки - власне, тому блюдо і називається «костіцу». Злегка відіб'ємо шматки молотком з двох сторін, obmaknem у вині, а потім посипем сіллю, перцем і, зрозуміло, паприкою - без неї, як без муждеем, в молдавській кухні нікуди
2. Нехай замаринована корейка полежить хвилин 15-20 нічим не накрита, вбере в себе аромати вина і прянощів, а ми поки приготуємо основу для горезвісного муждей. Для цього припустимо через прес часник, а потім перетремо його з сіллю і чорним перцем. Видавимо четвертинку лимона, перемішаємо і відставити в сторону.
3. Далі все просто - обсмажити шматки корейки з двох сторін на добре розігрітій сковороді в невеликій кількості олії до утворення апетитною рум'яної скоринки. Підсмаживши другу сторону, зменшимо вогонь і накриємо сковороду кришкою, щоб м'ясо дало сік - саме їм ми розведемо наш муждей. Якщо м'ясо обсмажене за всіма правилами, то сік буде золотистий, прозорий і запаморочливо ароматний - муждей з такого виходить знатний! Взагалі-то костіцу зажарюють на вугіллі, і ви теж можете приготувати її саме таким, традиційним, способом, але в цьому випадку технологія приготування муждеем зміниться - замість м'ясного соку його потрібно буде розвести бульйоном.
4. Ось, власне, і все - м'ясо по-молдавському і соус муждей можна подавати на стіл. Само собою, зі свіжими овочами, зеленню, мамалигою і пляшкою червоного сухого Приємного апетиту!
- Свиняча корейка - 2 кілограма
- Часник - 1 штука (головка)
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець мелений - - За смаком
- Паприка - - За смаком
- Сік м'ясний- 0, 5 склянки (для соусу)
- Лимон - 1/4 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Отже, рецепт м'яса по-молдавському:
1. Для приготування м'яса по-молдавському нам знадобиться кілька шматків корейки на кістки - власне, тому блюдо і називається «костіцу». Злегка відіб'ємо шматки молотком з двох сторін, obmaknem у вині, а потім посипем сіллю, перцем і, зрозуміло, паприкою - без неї, як без муждеем, в молдавській кухні нікуди
2. Нехай замаринована корейка полежить хвилин 15-20 нічим не накрита, вбере в себе аромати вина і прянощів, а ми поки приготуємо основу для горезвісного муждей. Для цього припустимо через прес часник, а потім перетремо його з сіллю і чорним перцем. Видавимо четвертинку лимона, перемішаємо і відставити в сторону.
3. Далі все просто - обсмажити шматки корейки з двох сторін на добре розігрітій сковороді в невеликій кількості олії до утворення апетитною рум'яної скоринки. Підсмаживши другу сторону, зменшимо вогонь і накриємо сковороду кришкою, щоб м'ясо дало сік - саме їм ми розведемо наш муждей. Якщо м'ясо обсмажене за всіма правилами, то сік буде золотистий, прозорий і запаморочливо ароматний - муждей з такого виходить знатний! Взагалі-то костіцу зажарюють на вугіллі, і ви теж можете приготувати її саме таким, традиційним, способом, але в цьому випадку технологія приготування муждеем зміниться - замість м'ясного соку його потрібно буде розвести бульйоном.
4. Ось, власне, і все - м'ясо по-молдавському і соус муждей можна подавати на стіл. Само собою, зі свіжими овочами, зеленню, мамалигою і пляшкою червоного сухого Приємного апетиту!