Баклажани по-молдавському
(покроковий рецепт з фото)
У літній період необхідно включати в свій раціон якомога більше овочевих страв, тому я пропоную вам відмінний варіант - баклажани по-молдавському, це соковито і неймовірно смачно, вам сподобається.
Сьогодні я пропоную вам відмінні рецепт приготування баклажанів по-молдавському, який дозволить вам урізноманітнити свій повсякденний раціон в літній період. Зробити таке блюдо дуже легко, та й інгредієнти в ньому досить прості, але смак у цих баклажанів виходить приголомшливий, дуже насичений з невеликою кислинкою. На мій погляд, для сімейного обіду або вечері якраз те, що потрібно, адже страва виходить досить ситне і ви можете подавати його як самостійне. Тому я пропоную на літній час забути про м'ясо і приготувати ось такі баклажани по-молдавському в домашніх умовах.
- Баклажан - 3-4 штук
- Помідор - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лимонна кислота - За смаком
- Свіжа зелень - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку промиваємо баклажани і нарізаємо їх на пластинки товщиною близько сантиметра. Посипаємо нарізані баклажани сіллю і ставимо під прес на пару часкі, щоб позбутися від гіркоти.
Після закінчення часу викладаємо баклажани в сотейник з гарячим рослинним маслом і обсмажуємо їх з кожного боку до золотистого кольору.
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно і обдаємо окропом, потім викладаємо в сотейник, в якому готувалися баклажани. Смажимо цибулю хвилини 3-4, потім вливаємо трохи окропу і тушкуємо цибулю на слабкому вогні ще 2-3 хвилини, перекладаємо його в миску.
Тепер шарами викладаємо в сотейник спочатку нарізані тонкими скибочками помідори, потім пластинки баклажанів і обсмажену цибулю, повторюємо шари ще раз і на завершення викладаємо останній помідорів. Кожен шар необхідно трохи посолити і поперчити, посипати подрібненим часником і зеленню, за смаком додати лимонну кислоту. Накриваємо сотейник кришкою і тушкуємо все на повільному вогні протягом 20 хвилин.
Ось тепер наше блюдо готове, і ви можете їсти його як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!