Рецепт Баклажани по-молдавському фото

Баклажани по-молдавському
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви

У літній період необхідно включати в свій раціон якомога більше овочевих страв, тому я пропоную вам відмінний варіант - баклажани по-молдавському, це соковито і неймовірно смачно, вам сподобається.


Сьогодні я пропоную вам відмінні рецепт приготування баклажанів по-молдавському, який дозволить вам урізноманітнити свій повсякденний раціон в літній період. Зробити таке блюдо дуже легко, та й інгредієнти в ньому досить прості, але смак у цих баклажанів виходить приголомшливий, дуже насичений з невеликою кислинкою. На мій погляд, для сімейного обіду або вечері якраз те, що потрібно, адже страва виходить досить ситне і ви можете подавати його як самостійне. Тому я пропоную на літній час забути про м'ясо і приготувати ось такі баклажани по-молдавському в домашніх умовах.

  • Баклажан - 3-4 штук
  • Помідор - 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Лимонна кислота - За смаком
  • Свіжа зелень - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
баклажани по-молдавському - фото крок 1
Для початку промиваємо баклажани і нарізаємо їх на пластинки товщиною близько сантиметра. Посипаємо нарізані баклажани сіллю і ставимо під прес на пару часкі, щоб позбутися від гіркоти.
баклажани по-молдавському - фото крок 2
Після закінчення часу викладаємо баклажани в сотейник з гарячим рослинним маслом і обсмажуємо їх з кожного боку до золотистого кольору.
баклажани по-молдавському - фото крок 3
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно і обдаємо окропом, потім викладаємо в сотейник, в якому готувалися баклажани. Смажимо цибулю хвилини 3-4, потім вливаємо трохи окропу і тушкуємо цибулю на слабкому вогні ще 2-3 хвилини, перекладаємо його в миску.
баклажани по-молдавському - фото крок 4
Тепер шарами викладаємо в сотейник спочатку нарізані тонкими скибочками помідори, потім пластинки баклажанів і обсмажену цибулю, повторюємо шари ще раз і на завершення викладаємо останній помідорів. Кожен шар необхідно трохи посолити і поперчити, посипати подрібненим часником і зеленню, за смаком додати лимонну кислоту. Накриваємо сотейник кришкою і тушкуємо все на повільному вогні протягом 20 хвилин.
баклажани по-молдавському - фото крок 5
Ось тепер наше блюдо готове, і ви можете їсти його як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Схожі рецепти