Фарширований перець по-молдавському
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати фарширований перець по-молдавському. Блюдо підійде для буднів або для будь-якого святкового столу.
Зазвичай в начинку кладуть виключно фарш, рис і цибулю. Тут ми додамо до начинки зажарку з цибулі і моркви, а так само зелень. Вийде більш яскравий і літній смак. Неодмінно спробуйте!
- Болгарський перець - 10-12 штук
- Фарш м'ясний - 400 грам
- Мал - 200 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 800 мілілітрів
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Мал добре промийте, залийте окропом і залиште на 10 хвилин.
Цибуля наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі до м'якості.
Болгарський перець очистіть від насіння і промийте.
Фарш перекладіть в глибоку миску. Фарш підійде будь-який. У мене свинина-яловичина.
Додайте до фаршу рис, дрібно нарізану зелень, овочеву зажарку з цибулі і моркви, сіль і мелений перець за смаком.
Добре все перемішайте.
Нафаршіруйте перець підготовленої начинкою і розмістіть "стоячи" в казанку або каструлі з товстим дном. Розведіть в окропі томатну пасту, додайте за смаком сіль і залийте фаршировані перці так, щоб вода доходила майже до середини перців. Накрийте ємність кришкою і тушкуйте перці на невеликому вогні 40-50 хвилин.
Фарширований перець по-молдавському готовий.
Подавайте перець самостійно, зі сметаною або будь-яким гарніром на вибір. Смачного!