Рецепт Мамалига по-молдавському фото

Мамалига по-молдавському
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Крупи
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Перетворити блюдо в вариво можна, якщо слідувати основним рекомендаціям. Сьогодні мамалигу молдавською в домашніх умовах готують багато, а блюдо стало затребуваним у багатьох сім'ях.

Мамалига - традиційне блюдо молдавської та румунської кухні, але сьогодні в багатьох сім'ях вона стала чудовою альтернативою звичним гарнірів. Готувати її зовсім нескладно. Раджу спробувати і не забудьте, що каша "любить" вершкове масло.

  • Вода - 1, 5 L
  • Борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - За смаком
мамалига по-молдавському - фото крок 1
1. Ретельно промиваємо крупу. Тим часом ставимо воду в каструлі на вогонь і чекаємо її закипання. Рецептів цієї страви існує кілька. Я ж пропоную класичний варіант.
мамалига по-молдавському - фото крок 2
2. Після закипання солимо воду і кидаємо в неї крупу. Варимо на середньому вогні близько 15 хвилин, після чого зменшуємо вогонь і доводимо до готовності ще близько 20 хвилин (тертя). Можна поставити на водяну баню.
мамалига по-молдавському - фото крок 3
3. Перекладаємо ще гарячу кашу в форму і даємо трохи охолонути, а потім перевертаємо на блюдо. Під час варіння і після не забудьте додати за смаком вершкове масло.
мамалига по-молдавському - фото крок 4
4. Нарізаємо в довжину і подаємо як гарнір до м'яса. Різати краще мамалигу молдавською в домашніх умовах краще ниткою.

Схожі рецепти