Мамалига по-молдавському
(покроковий рецепт з фото)
Перетворити блюдо в вариво можна, якщо слідувати основним рекомендаціям. Сьогодні мамалигу молдавською в домашніх умовах готують багато, а блюдо стало затребуваним у багатьох сім'ях.
Мамалига - традиційне блюдо молдавської та румунської кухні, але сьогодні в багатьох сім'ях вона стала чудовою альтернативою звичним гарнірів. Готувати її зовсім нескладно. Раджу спробувати і не забудьте, що каша "любить" вершкове масло.
- Вода - 1, 5 L
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - За смаком
1. Ретельно промиваємо крупу. Тим часом ставимо воду в каструлі на вогонь і чекаємо її закипання. Рецептів цієї страви існує кілька. Я ж пропоную класичний варіант.
2. Після закипання солимо воду і кидаємо в неї крупу. Варимо на середньому вогні близько 15 хвилин, після чого зменшуємо вогонь і доводимо до готовності ще близько 20 хвилин (тертя). Можна поставити на водяну баню.
3. Перекладаємо ще гарячу кашу в форму і даємо трохи охолонути, а потім перевертаємо на блюдо. Під час варіння і після не забудьте додати за смаком вершкове масло.
4. Нарізаємо в довжину і подаємо як гарнір до м'яса. Різати краще мамалигу молдавською в домашніх умовах краще ниткою.