Літній салат по-молдавському
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування річного салату по-молдавському. За лічені хвилини можна приготувати дуже смачний і корисний салат. Салат готується дуже швидко і добре підходить як на вечерю, так і на сніданок.
Кількість порцій: 2
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Капуста - 200 грам
- Сіль - 1 За смаком
- Томати - 2 штуки
- Базилік - 3 штуки (гілочки)
- Огірки - 3 штуки
- Кріп - 10 штук (гілочки)
1. В першу чергу приготуємо капусту. Нашінкуем її тоненькими смужками, приготуємо миску і покладемо в неї нашатковану капусту, підсолимо, руками пам'ятаємо, повинен виділитися сік. У капусті міститься велика кількість вітаміну С і тому вона дуже корисна.
2. Промиваємо томати, воді даємо стекти, razrezaem з двох половинок, білі прожилки необхідно видалити, і тепер нарізаємо кожну половинку невеликими кубиками. У томатах міститься велика кількість антиоксидантів, особливо корисно вживати в сирому вигляді.
3. Промиваємо добре огірки, воді даємо стекти, або висушуємо паперовим рушником або серветкою, розрізаємо їх уздовж на дві половинки і нарізаємо напівкружечками. В огірках міститься велика кількість води, і вони застосовуються в багатьох дієтах.
4. В той час, коли ми займалися нарізкою овочів, капуста повинна була пустити сік. Сік з капусти зливаємо, додаємо нарізаних огірків, томатів, дрібно нарізаємо кріп і базилік і так само додаємо в салат, podsalivaem. Додаємо трохи нерафінованої соняшникової олії, додаємо подрібнений часник. Все добре перемішуємо. Наш салат готовий.