М'ясо по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо по-марокканські - це, по суті, яловиче рагу з яскраво вираженими відтінками марокканської кухні. Приготувати м'ясо по-марокканські нескладно, всі інгредієнти легкодоступні - гріх не спробувати!
Я ніколи не бувала в Марокко і тому, на жаль, за достовірність назви рецепта відповісти не можу. Не знаю, чи дійсно марокканці готують м'ясо саме так, проте в тій кулінарній книзі, де я знайшла цей рецепт, блюдо називалося саме так - м'ясо по-марокканські. За що купила, за те й продаю Так чи інакше, смакова гамма страви дійсно сповнена марокканських відтінків - тут вам і поєднання м'яса з медом, і сухофрукти, і кришки, і імбир. Рекомендую спробувати - блюдо має незвичний нам, але дуже цікавий смак.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Яловичина - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Імбир свіжий - - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Запашний перець - - За смаком
- Обкладинка - - За смаком
- Вино червоне - 1 Склянка
- Томатна паста - 100 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сіль, гострий перець - - За смаком
- Чорнослив - 7 штук
- Ізюм - 1/4 склянки
У великій сковороді розігріваємо оливкове масло. Коли сковорода нагріється, кладемо в неї нарізану середніми шматочками яловичину. Обсмажуємо на середньо-сильному вогні до утворення коричневої скоринки м'яса.
У процесі смаження яловичина обов'язково буде давати сік - з ним нічого не потрібно робити, нехай випаровується.
Коли сік з яловичини повністю випарується, можна переходити до наступного кроку.
Поки яловичина смажиться, потрібно очистити і крупно нарізати цибулю, а також натерти на тертці трохи свіжого кореня імбиру.
Додаємо цибулю і імбир, а також видавлений часник до яловичини. Перемішуємо і смажимо на середньому вогні ще 4-5 хвилин.
Додаємо запашний перець і корицю.
Додаємо вино, гарненько перемішуємо. Вино має деглазіровать вміст сковороди, тобто зібрати всі смаколики з дна і стінок сковороди і повернути їх в блюдо.
Коли вино випарується практично повністю, додаємо в сковороду томатну пасту, мідь, сіль, гострий перець і приблизно 3 склянки води. Доводимо суміш до кипіння, потім накриваємо кришкою, ставимо на повільний вогонь і тушкуємо 1 час.
По закінченню обумовленого часу відкриваємо кришку, додаємо в блюдо родзинки і крупно нарізану курагу. Перемішуємо і уварюємо блюдо до бажаної консистенції - одні люблять більше густий соус, інші більш рідкий, так що - відштовхуйтесь від власних уподобань.
Подавати в гарячому вигляді з відвареним рисом. Смачного!