Рецепт М'ясні кульки фото

М'ясні кульки
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід
Гарячі страви

Будь гарнір чудово поєднується з простим рецептом м'ясних кульок. Ця страва завжди виглядає апетитно, м'ясні кульки виходять соковитими ніжними і готуються дуже швидко.

Для класичного рецепту м'ясних кульок я використовую свинину і яловичину, так фарш виходить соковитим і не жирним. Соус до страви теж краще приготувати самому і за допомогою спецій домогтися того смаку, який влаштує вас. Перед подачею на стіл м'ясні кульки можна посипати зеленню або сиром, або і тим і іншим, на любителя. Пробуйте, експериментуйте, смачного!

  • Фарш - 500 грам (свинина і яловичина)
  • Яйце - 1 штука
  • Біла булочка - 100 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вершки - 200 мілілітрів(20%)
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
м'ясні кульки - фото крок 1
Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі.
м'ясні кульки - фото крок 2
Білу булочку замочуємо в молоці.
м'ясні кульки - фото крок 3
У фарш додаємо обсмажену цибулю, булочку, попередньо віджавши її, видавлений зубчик часнику, одне яйце, сіль перець за смаком і все це вимішуємо до однорідної маси. Потім цей фарш потрібно відбити, для цього збираємо його в кому і кидаємо назад в миску, і так повторити 10 раз. Це робиться для того, щоб при ліпленні м'ясних кульок фарш не розвалювався.
м'ясні кульки - фото крок 4
Сформуємо з фаршу м'ясні кульки, періодично змочуючи руки водою, щоб фарш не прилипав до рук, і обсмажуємо на рослинному маслі на сковороді з усіх боків.
м'ясні кульки - фото крок 5
Готуємо вершковий соус, для цього на розігрітій сковороді обсмажуємо борошно до золотистого кольору, додаємо столову ложку масла вершкового, злегка все це прогріємо і вливаємо вершки 20%, солимо і перчимо до смаку.
м'ясні кульки - фото крок 6
Подаючи до столу, м'ясні кульки поливаємо приготованим вершковим соусом і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти