М'ясні кульки
(покроковий рецепт з фото)
Будь гарнір чудово поєднується з простим рецептом м'ясних кульок. Ця страва завжди виглядає апетитно, м'ясні кульки виходять соковитими ніжними і готуються дуже швидко.
Для класичного рецепту м'ясних кульок я використовую свинину і яловичину, так фарш виходить соковитим і не жирним. Соус до страви теж краще приготувати самому і за допомогою спецій домогтися того смаку, який влаштує вас. Перед подачею на стіл м'ясні кульки можна посипати зеленню або сиром, або і тим і іншим, на любителя. Пробуйте, експериментуйте, смачного!
- Фарш - 500 грам (свинина і яловичина)
- Яйце - 1 штука
- Біла булочка - 100 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Часник - 1-2 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершки - 200 мілілітрів(20%)
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі.
Білу булочку замочуємо в молоці.
У фарш додаємо обсмажену цибулю, булочку, попередньо віджавши її, видавлений зубчик часнику, одне яйце, сіль перець за смаком і все це вимішуємо до однорідної маси. Потім цей фарш потрібно відбити, для цього збираємо його в кому і кидаємо назад в миску, і так повторити 10 раз. Це робиться для того, щоб при ліпленні м'ясних кульок фарш не розвалювався.
Сформуємо з фаршу м'ясні кульки, періодично змочуючи руки водою, щоб фарш не прилипав до рук, і обсмажуємо на рослинному маслі на сковороді з усіх боків.
Готуємо вершковий соус, для цього на розігрітій сковороді обсмажуємо борошно до золотистого кольору, додаємо столову ложку масла вершкового, злегка все це прогріємо і вливаємо вершки 20%, солимо і перчимо до смаку.
Подаючи до столу, м'ясні кульки поливаємо приготованим вершковим соусом і зеленню. Смачного!