М'ясна запіканка з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Я обожнюю гречку, тому до цих пір не втомлююся експериментувати і насолоджуюся улюбленим смаком. Дивіться, як приготувати м'ясну запіканку з гречкою.
У мене часто буває так - наварю гречаної каші, а в підсумку хтось не поїв або з'їв менше, ніж передбачалося. Таким чином, вона залишається, а на другий день її є вже нікому не хочеться і я вирішила що-небудь з неї приготувати. Та таке, щоб захотілося спробувати всім! Цей рецепт мене дуже порадував. А я в свою чергу, використовуючи його, порадувала вже своїх домочадців! Ви пробували коли-небудь запіканку з гречки?
- Гречка - 0, 5 склянки
- Фарш - 500 грам
- Твердий сир - 100-150 грам
- Баклажан - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Кріп - 1 пучок
- Вершкове масло - 40 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Баклажан обсмажте на сковороді з маслом по три хвилини на кожну сторону. Викладіть першим шаром в форму для запікання.
Фарш також обсмажте на сковороді. Додайте до нього сіль, перець, зелень, часник, томатну пасту і перемішайте. Викладіть наступним шаром, поверх баклажан.
Зверху розподіліть обсмажені цибулю з морквою.
Потім викладіть відварну гречку.
Окремо приготуйте соус "бешамель" . У сотейнику розтопіть масло, всипте борошно і добре перемішайте. Потім влийте молоко, постійно помішуючи варите соус до загусання. Дрібно порубати кріп і перемішайте.
Соусом полийте запіканку. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
Через 15 хвилин вийміть запіканку, посипте тертим сиром і готуйте ще 5 хвилин. Смачного!