М'ясна запіканка для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Дітей завжди складно нагодувати, але такий рецепт запіканки найбільш вдалий і ними улюблений.
Рис відварюємо, а морква з цибулею і фаршем обсмажуємо в сковороді. Потім все викладаємо шарами у жароміцних форму і відправляємо в духовку.
- Мал - 1 склянок
- Сіль - За смаком
- Фарш - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Томатний сік або соус - За смаком
- Спеції до м'яса - За смаком
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками.
Моркву натріть на тертці.
На сковороді обсмажити цибулю, додайте моркву.
Додайте фарш і все обсмажте. При обсмажуванні розбивайте грудочки фаршу, створюючи однорідну масу. Легше буде, якщо влити в сковороду 0, 5 склянки води і випарувати її.
Відваріть в каструльці рис. Рис потрібно залити великою кількістю води, додати сіль і варити до готовності. Якщо буде зайва вода, її можна злити.
Форму для випічки змастити маслом. Укласти на дно кілька ложок готового рису. Розрівняти.
На шар рису викладіть отриману м'ясну зажарку. Розрівняйте.
На шар м'яса викладіть залишився рис. Розрівняйте. У мисці збийте 2 яйця з 1 склянкою молока. Додайте сіль і перець. Цією масою залийте рис зверху.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте все в духовці близько 20-30 хвилин до утворення рум'яної. У даній запіканці всі продукти вже готові. Залишилося додати їй цілісність і апетитний вигляд.