М'ясна запіканка з фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Знайоме ще з дитинства блюдо, улюблене багатьма дітьми і дорослими - все це м'ясна запіканка з фаршу. Пропоную вам досить простий у приготуванні рецепт.
Такого роду м'ясна запіканка з фаршу ще називається Мітлоаф. Приготувати її досить просто, а результат здатний вразити всіх близьких і гостей.
- М'ясо - 1 кілограм
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Селера - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції для м'яса - 1 щіпка
1. Рецепт приготування м'ясної запіканки з фаршу надзвичайно простий. Для початку слід вимити і просушити м'ясо. Пропустити його через м'ясорубку і відправити в глибоку миску. Використовувати можна кілька видів м'яса, наприклад пісну яловичину і досить жирну свинину.
2. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками. Часник очистити і видавити через прес або подрібнити. Також в фарш можна додати селера, солодкий перець або навіть гриби. Все ретельно перемішати.
3. До фаршу необхідно вбити яйце і ретельно перемішати. Якщо м'ясо сухувато, то можливо знадобиться 2 яйця або додати трохи молока.
4. Саме час відправити в фарш сіль, перець і інші спеції за смаком. Додати борошно і панірувальні сухарі, все як слід перемішати.
5. Тепер можна сформувати рулет і викласти у вогнетривку форму (робити запіканку саме рулетом зовсім не принципово, можна просто викласти в форму і запекти). Надіслати форму в добре розігріту духовку.
6. Коли м'ясна запіканка з фаршу в домашніх умовах підсмажиться і утворюється апетитна скоринка, блюдо готово. Подавати до столу таку запіканку можна з улюбленим соусом.