Люля-кебаб зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Перший раз я спробувала люля-кебаб ще в молодості і тоді це східне блюдо було для мене екзотикою. Зараз я часто і з задоволенням готую люля-кебаб. Пропоную вам свій рецепт зі свинини.
Пропоную докладний рецепт люля-кебаб зі свинини. Обов'язково спробуйте його приготувати і оцінити справжній смак східної кухні. Люля-кебаб зі свинини виходить соковитим, ароматним і красивим в поєднанні зі свіжою зеленню і овочами. До речі буде і келих сухого червоного вина. Таке блюдо не гріх подати і до святкового столу. Смачного!
- Свинячий фарш - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 кілограма
- Лимон - 1/2 штуки
- Зелена цибуля - 4-5 штук
- Сіль - За смаком
- Оцет - За смаком(70%)
- Koriandr - За смаком
- Зіра - За смаком
- Перець мелений чорний - За смаком
- Перець мелений червоний - За смаком
Шматок свинини моєму, очищаємо від плівки і прокручуємо в м'ясорубці з крупними гратами. Можна так само дрібно порубати.
Pime цибулю і свіжий. Дуже дрібно рубаємо або найкраще подрібнюємо в блендері або кухонному комбайні.
До фаршу додаємо подрібнену цибулю і все спеції, які ми приготували. Видавлюємо сік з половинки лимона. Все дуже ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.
Тепер формуємо люля-кебаб з фаршу. Найкраще для цього використовувати дерев'яні шпажки.
Сфорязикні ковбаски люля-кебаб укладаємо на деко вистелений фольгою на деякій відстані один від одного і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Слід привернути люля-кебаб, щоб підрум'янити з двох сторін.
Готовий люля-кебаб викладаючи на блюдо і прикрашаємо зеленню і свіжими овочами. Смачного!