Люля-кебаб з лосятини
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше люля-кебаб готується з яловичини або баранини. Я ж пропоную рецепт цього східного блюда на основі лосятини. Відмінно підійде для вечері на природі!
Перед вами простий рецепт приготування люля-кебаб з лосятини. Найкраще готувати кебаб на грилі, можна звичайно в духовці, але ефект не той. На гарнір приготуйте то, що вам більше подобається, наприклад, картопляне пюре або рис. Ковбаски подаються гарячими на дерев'яних шпажках. Хай щастить!
- Лосятина - 1 кілограм (фарш)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Зелень - За смаком (петрушка, кінза і кріп)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Дрібно наріжте цибулю і часник.
Всю зелень подрібнюємо. Змішайте фарш з подрібненою цибулею, часником і зеленню.
Гарненько відбийте руками фарш, кидаючи його в миску, щоб він став однорідним і липким. На пів години покладіть фарш в холодильник. Потім змастіть руки рослинною олією, дістаньте фарш і сформуйте з нього довгі ковбаски, скориставшись дерев'яними паличками.
Запікати люля-кебаб найкраще на грилі. Змастіть грати свинячим салом, помістіть туди ковбаски. Готуйте, постійно перевертаючи люля-кебаб різними сторонами, інакше пригорить. Як індикатор готовності - повинна утворитися хрустка гарна скоринка.
Смачного!