Люля-кебаб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми коли-небудь смажили люля-кебаб на шампурах на мангалі. А вдома в духовці пробували приготувати? Якщо ні, тоді цей рецепт як раз для вас.
Люля-кебаб - це кавказька котлета без хліба і яєць, яку традиційно смажать на вугіллі. Приготувати люля-кебаб в домашніх умовах можна і без вугілля, тут нас виручить духовка. Навіть приготований в духовці, люля-кебаб відрізняється своїм смаком і ароматом від обридлих котлет. Розповідаю вам простий рецепт приготування люля-кебаб в духовці. У моїй родині цієї страви раді завжди. Сподіваюся, що вам воно теж припаде до смаку. Хай щастить!
- Яловичина або баранина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки (середнього розміру)
- Часник - 2 зубчики
- Яйця - 1-2 штук (можна без яєць)
- Майонез або сметана - 1 Ст. Ложка
- Сухі або свіжі трави - 2-3 Щепоток (базилік, Braai)
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Підготуйте м'ясо - помийте, очистіть від плівок і наріжте на шматочки.
Цибулю і часник очистіть і разом з м'ясом пропустіть через м'ясорубку.
Додайте у фарш яйця, сіль, майонез та інші спеції.
Добре зігнати фарш і поставте в холодильник хоча б на годину. За цей час м'ясо насититься ароматами спецій.
Увімкніть духовку на 180 градусів і нехай нагрівається. В цей час будемо формувати люля-кебаб. Розділіть фарш на невеликі однакові порції і формуйте з кожної ковбаску. Викладайте їх на протівень.Для краси на кожній можна зробити невеликі надрізи. Ставимо деко в духовку і запікаємо люля 15 хвилин. Потім перевертаємо їх на іншу сторону і запікаємо ще хвилин 15-20 до зарумянивания.