Локшина з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Тут я розповім, як приготувати локшину з овочами. Це вегетаріанська версія пісної локшини з такими овочами як перець, brokolli, цукіні. Також в блюдо додаються гриби. Виходить смачно і корисно!
Якщо у вас є устричний соус, то обов'язково додайте його в це блюдо. Їм можна замінити соєвий соус, або ж можна використовувати обидва. Устричний соус досить солоний, тому не варто додавати більше однієї чайної ложки на одну порцію.
Набір овочів для цієї страви може змінюватися в залежності від сезону і доступності тих чи інших овочів. Наприклад, якщо ви не дуже любите селера, його можна виключити. На смак страви це не відіб'ється.
- Локшина - 200 грам
- Brokolli - 1 штука
- Cukini - 1 штука
- Квасоля стручкова - 100 грам
- Печериці - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Соєвий соус - За смаком
- Мед рідкий - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Селера - 1 штука (стебло)
- Морква - 1 штука

Насамперед приготуйте гриби. Печериці добре промийте і наріжте. Також очистіть і поріжте цибулю. На рослинному маслі обсмажте гриби з цибулею на сковороді до готовності.

Всі інші овочі промийте і наріжте. З brokolli відділів 6-8 суцвіть, перець і квасоля вимийте, поріжте, цукіні очистіть і теж наріжте. Стебло селери подрібніть, моркву наріжте тонкою соломкою.

Всі овочі викладіть в сковороду до грибів, додайте масла і починайте гасити. Тим часом поставте воду для того, щоб відварити локшину. Відваріть її за інструкцією в злегка підсоленій воді. Потім локшину відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.

Накрийте овочі кришкою, дайте їм згасити 15 хвилин. Підготуйте соус з тертого імбиру, меду, подрібненого часнику і соєвого соусу. Коли овочі стануть м'якими, викладіть до них локшину і залийте все соусом. Перемішайте локшину з овочами, прогрійте їх близько 2-3 хвилин і викладіть в тарілки.