Локшина з овочами в воке
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні приготуємо одне з найпоширеніших страв Китаю, яке має величезну кількість варіацій - локшину з овочами в воке. Рецепт гранично простий і універсальний.
Ця страва має масу варіацій, так як існує величезна кількість різної локшини, та й сама страва подається як гарячим, так і холодним. Перш ніж готувати локшину, бажано замочити її в холодній воді. Можете спробувати приготувати локшину в киплячій бульйоні, варити необхідно 2-3 хвилини. Арахіс і кунжут можете заздалегідь обсмажити в мікрохвильовці. Подаємо готову страву з соєвим соусом. Втім, як я вже казала, рецепт локшини з овочами в воке такий, що ви його сміливо можете видозмінювати на свій розсуд. Хай щастить!
- Локшина удон - 450 грам(1 упаковка)
- Свинячий фарш - 450 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Печериці - 250 грам (промити)
- Брокколі - 1 Склянка
- Болгарський перець - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Селера - 1 Склянка (нарізати)
- Маленька цибулина - 1 штука
- Мелений червоний перець - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Кунжут - 1-2 Ст. Ложок
- Мигдаль або арахіс - 1/3 склянки
Розділіть брокколі на суцвіття, гарненько промийте і помітите на хвилину в воду з льодом. Злийте воду і відкладіть в сторону. Зробіть те ж саме з горошком.
Тушкуйте на оливковій олії селера і цибулю, нарізавши його півкільцями, потім додайте подрібнений часник і мелений червоний перець, обсмажуйте всі близько хвилини.
Шумівкою видаліть обсмажені овочі з сковороди і відкладіть в сторону. Наріжте на невеликі шматочки свинину і обсмажте в воке до рожевого кольору, за тим додайте нарізані гриби.
Тепер додаємо брокколі, горошок, нарізаний болгарський перець смужками, і мигдаль з кунжутом. Сіль і перець додаємо за смаком. Гарненько все перемішуємо.
Тепер саме час зварити локшину удон. Занурюємо її в окріп і тримаємо протягом 3 хвилин. Зливаємо воду і відкидаємо в вок до готовим овочам і м'ясу.