Курка в воке з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і соковите блюдо з кисло-солодким смаком. А в поєднанні з вашим улюбленим гарніром - просто чудовий обід.
Давайте разом приготуємо обід з курки Смачний традиційний бульйон на перше, а на друге, за допомогою простого рецепту - курку в воке з овочами. Курка готується досить швидко, особливих навичок при готуванні від вас не буде потрібно. Тому уважно читаємо рецепт приготування курки в воке з овочами і йдемо на кухню готувати. Розповідаю, як приготувати цю страву.
1. Насамперед вимиємо і обробимо курку. Для приготування курки з овочами нам знадобиться трохи курячого філе. Можна взяти грудку, а можна м'ясо з курячих ніжок. Тому відокремлюємо м'ясо від кісток. Кісточки, крильця у нас підуть на бульйон, який можна вже ставити варити.
2. Готуємо маринад для філе. Змішуємо сік лимона, дві дрібки солі, гірчицю і перець.
Перемішуємо з шматочками філе і ставимо в холодильник.
3. А поки займемося підготовкою овочів. Своїм та чистимо овочі. Перець краще взяти двох кольорів - так блюдо буде виглядати яскравіше. Нарізаємо перець і моркву соломкою. Брокколі розбираємо на невеликі суцвіття. Зелену цибулю і часник дрібно ріжемо.
4. Ставимо розігрівати вок, nalivaem 2 ложки олії.
5. Шматочки курячого м'яса віджимаємо від маринаду і обсмажуємо в воке. Не забуваємо помішувати, адже в воке ми готуємо при великій температурі.
6. Викладаємо обсмажені шматочки м'яса в окрему тарілку.
7. Масло після смаження курки можна вилити, а можна продовжувати працювати на ньому - це залежить тільки від вас. У воке обсмажуємо буквально пів хвилини часник, додаємо до нього по дрібці солі і цукру. Потім додаємо моркву, через пів хвилини - перець, потім брокколі. Обсмажуємо постійно помішуючи хвилини 2-3.
8. Додаємо до овочів шматочки курки, перемішуємо.
9. Швиденько готуємо соус - змішуємо в курячому бульйоні томатну пасту, соєвий соус, цукор, сіль і крохмаль.
10. Заливаємо соусом курку з овочами і тушкуємо хвилини 2-3. Перемішуємо! !!
Ну ось і все готово. Посипаємо блюдо зеленою цибулею і подаємо до столу. Смачного!
- Куряче філе - 300 грам
- Перець солодкий - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Брокколі - 200 грам
- Часник - 2 зубчики
- Зелена цибуля - 20 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Гірчиця в зернах - 1, 5-2 чайних ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Курячий бульйон або вода - 2/3 склянки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
1. Насамперед вимиємо і обробимо курку. Для приготування курки з овочами нам знадобиться трохи курячого філе. Можна взяти грудку, а можна м'ясо з курячих ніжок. Тому відокремлюємо м'ясо від кісток. Кісточки, крильця у нас підуть на бульйон, який можна вже ставити варити.
2. Готуємо маринад для філе. Змішуємо сік лимона, дві дрібки солі, гірчицю і перець.
Перемішуємо з шматочками філе і ставимо в холодильник.
3. А поки займемося підготовкою овочів. Своїм та чистимо овочі. Перець краще взяти двох кольорів - так блюдо буде виглядати яскравіше. Нарізаємо перець і моркву соломкою. Брокколі розбираємо на невеликі суцвіття. Зелену цибулю і часник дрібно ріжемо.
4. Ставимо розігрівати вок, nalivaem 2 ложки олії.
5. Шматочки курячого м'яса віджимаємо від маринаду і обсмажуємо в воке. Не забуваємо помішувати, адже в воке ми готуємо при великій температурі.
6. Викладаємо обсмажені шматочки м'яса в окрему тарілку.
7. Масло після смаження курки можна вилити, а можна продовжувати працювати на ньому - це залежить тільки від вас. У воке обсмажуємо буквально пів хвилини часник, додаємо до нього по дрібці солі і цукру. Потім додаємо моркву, через пів хвилини - перець, потім брокколі. Обсмажуємо постійно помішуючи хвилини 2-3.
8. Додаємо до овочів шматочки курки, перемішуємо.
9. Швиденько готуємо соус - змішуємо в курячому бульйоні томатну пасту, соєвий соус, цукор, сіль і крохмаль.
10. Заливаємо соусом курку з овочами і тушкуємо хвилини 2-3. Перемішуємо! !!
Ну ось і все готово. Посипаємо блюдо зеленою цибулею і подаємо до столу. Смачного!