Рецепт Курка в воке з овочами фото

Курка в воке з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Овочі , Птах , Курка , Куряче філе
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачне і соковите блюдо з кисло-солодким смаком. А в поєднанні з вашим улюбленим гарніром - просто чудовий обід.

Опис приготування:

Давайте разом приготуємо обід з курки Смачний традиційний бульйон на перше, а на друге, за допомогою простого рецепту - курку в воке з овочами. Курка готується досить швидко, особливих навичок при готуванні від вас не буде потрібно. Тому уважно читаємо рецепт приготування курки в воке з овочами і йдемо на кухню готувати. Розповідаю, як приготувати цю страву.

1. Насамперед вимиємо і обробимо курку. Для приготування курки з овочами нам знадобиться трохи курячого філе. Можна взяти грудку, а можна м'ясо з курячих ніжок. Тому відокремлюємо м'ясо від кісток. Кісточки, крильця у нас підуть на бульйон, який можна вже ставити варити.

2. Готуємо маринад для філе. Змішуємо сік лимона, дві дрібки солі, гірчицю і перець.

Перемішуємо з шматочками філе і ставимо в холодильник.

3. А поки займемося підготовкою овочів. Своїм та чистимо овочі. Перець краще взяти двох кольорів - так блюдо буде виглядати яскравіше. Нарізаємо перець і моркву соломкою. Брокколі розбираємо на невеликі суцвіття. Зелену цибулю і часник дрібно ріжемо.

4. Ставимо розігрівати вок, nalivaem 2 ложки олії.

5. Шматочки курячого м'яса віджимаємо від маринаду і обсмажуємо в воке. Не забуваємо помішувати, адже в воке ми готуємо при великій температурі.

6. Викладаємо обсмажені шматочки м'яса в окрему тарілку.

7. Масло після смаження курки можна вилити, а можна продовжувати працювати на ньому - це залежить тільки від вас. У воке обсмажуємо буквально пів хвилини часник, додаємо до нього по дрібці солі і цукру. Потім додаємо моркву, через пів хвилини - перець, потім брокколі. Обсмажуємо постійно помішуючи хвилини 2-3.

8. Додаємо до овочів шматочки курки, перемішуємо.

9. Швиденько готуємо соус - змішуємо в курячому бульйоні томатну пасту, соєвий соус, цукор, сіль і крохмаль.

10. Заливаємо соусом курку з овочами і тушкуємо хвилини 2-3. Перемішуємо! !!

Ну ось і все готово. Посипаємо блюдо зеленою цибулею і подаємо до столу. Смачного!

  • Куряче філе - 300 грам
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Брокколі - 200 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелена цибуля - 20 грам
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Гірчиця в зернах - 1, 5-2 чайних ложки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Курячий бульйон або вода - 2/3 склянки
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Давайте разом приготуємо обід з курки Смачний традиційний бульйон на перше, а на друге, за допомогою простого рецепту - курку в воке з овочами. Курка готується досить швидко, особливих навичок при готуванні від вас не буде потрібно. Тому уважно читаємо рецепт приготування курки в воке з овочами і йдемо на кухню готувати. Розповідаю, як приготувати цю страву.

1. Насамперед вимиємо і обробимо курку. Для приготування курки з овочами нам знадобиться трохи курячого філе. Можна взяти грудку, а можна м'ясо з курячих ніжок. Тому відокремлюємо м'ясо від кісток. Кісточки, крильця у нас підуть на бульйон, який можна вже ставити варити.

2. Готуємо маринад для філе. Змішуємо сік лимона, дві дрібки солі, гірчицю і перець.

Перемішуємо з шматочками філе і ставимо в холодильник.

3. А поки займемося підготовкою овочів. Своїм та чистимо овочі. Перець краще взяти двох кольорів - так блюдо буде виглядати яскравіше. Нарізаємо перець і моркву соломкою. Брокколі розбираємо на невеликі суцвіття. Зелену цибулю і часник дрібно ріжемо.

4. Ставимо розігрівати вок, nalivaem 2 ложки олії.

5. Шматочки курячого м'яса віджимаємо від маринаду і обсмажуємо в воке. Не забуваємо помішувати, адже в воке ми готуємо при великій температурі.

6. Викладаємо обсмажені шматочки м'яса в окрему тарілку.

7. Масло після смаження курки можна вилити, а можна продовжувати працювати на ньому - це залежить тільки від вас. У воке обсмажуємо буквально пів хвилини часник, додаємо до нього по дрібці солі і цукру. Потім додаємо моркву, через пів хвилини - перець, потім брокколі. Обсмажуємо постійно помішуючи хвилини 2-3.

8. Додаємо до овочів шматочки курки, перемішуємо.

9. Швиденько готуємо соус - змішуємо в курячому бульйоні томатну пасту, соєвий соус, цукор, сіль і крохмаль.

10. Заливаємо соусом курку з овочами і тушкуємо хвилини 2-3. Перемішуємо! !!

Ну ось і все готово. Посипаємо блюдо зеленою цибулею і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти