Курка в воке
(покроковий рецепт з фото)
Смачна страва без особливих витрат. Простий рецепт, перевірений неодноразово. Приготуйте курку в воке на обід або вечерю.
Курку в воке можна готувати різними способами. Пропоную вам простий рецепт курки в воке, який перевірений мною неодноразово. Соковиті, м'які шматочки курки і смачна, ароматна підлива - що може бути краще для смачного обіду Розповідаю, як зробити курку в воке.
1. Курку помити і нарізати на невеликі порційні шматки.
2. Добре розігріти вок і без всякого жиру обсмажити шматочки курки. Обсмажуємо невеликими порціями і уважно стежимо, щоб м'ясо не підгорає. Обсмажені шматки курки викладаємо в окремий посуд.
3. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо в воке на вершковому маслі.
4. Додаємо до цибулі дрібно нарізаний перець і обсмажуємо буквально хвилину, постійно помішуючи.
5. Потім додаємо подрібнені помідори без шкірки або томатну пасту, розведену водою. Даємо закипіти.
6. Викладаємо в вок шматки курки, додаємо вино, сіль, мелений перець. Якщо рідини в воке мало, можна додати трохи води або бульйону. 7. Накриваємо вок кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 30.
7. Додаємо спеції і гострий перець, можна додати подрібнений часник і свіжу зелень. Тушкуємо ще хвилин 10.
Гарнір до такої курки підійде будь-який. Смачного!
- Курка - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідори - 4 штуки (можна замінити на томатну пасту - 1 ст ложка)
- Гострий перець - 0, 5 штуки
- Вино - 100 мілілітрів (будь-який)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сухі спеції - 2-3 Щепоток (ваші улюблені сухі трави або можна суміш хмелі-сунелі)
1. Курку помити і нарізати на невеликі порційні шматки.
2. Добре розігріти вок і без всякого жиру обсмажити шматочки курки. Обсмажуємо невеликими порціями і уважно стежимо, щоб м'ясо не підгорає. Обсмажені шматки курки викладаємо в окремий посуд.
3. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо в воке на вершковому маслі.
4. Додаємо до цибулі дрібно нарізаний перець і обсмажуємо буквально хвилину, постійно помішуючи.
5. Потім додаємо подрібнені помідори без шкірки або томатну пасту, розведену водою. Даємо закипіти.
6. Викладаємо в вок шматки курки, додаємо вино, сіль, мелений перець. Якщо рідини в воке мало, можна додати трохи води або бульйону. 7. Накриваємо вок кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 30.
7. Додаємо спеції і гострий перець, можна додати подрібнений часник і свіжу зелень. Тушкуємо ще хвилин 10.
Гарнір до такої курки підійде будь-який. Смачного!