Курка, запечена в воке цілком
(покроковий рецепт з фото)
Курка в воке цілком готується за східним рецептом. Соєвий соус і вино, імбир і аніс дає курці екзотичний смак. Ми називаємо цей рецепт "п'яною куркою" і з задоволенням жартуємо на цю тему.
Курка в воке цілком вариться в бульйоні і маринаді. Готової курки дайте відпочити десять хвилин і потім розріжте її на шматки. Порційні шматки полийте соком в якому варилася курка. Курку подайте з рисом і зеленню. На мій смак, курка, приготована в воке цілком, дуже і дуже смачна. Її також можна подати в холодному вигляді, якщо, звичайно, вона у вас залишиться. Успіхів і приємного апетиту!
- Курка - 1 штука
- Бульйон - 500 грам
- Соєвий соус темний - 100 мілілітрів
- Соєвий соус легкий - 100 мілілітрів
- Вино рисове - 100 мілілітрів (будь-який)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Зелена цибуля - 8-10 штук (стебла)
- Імбир - 5 грам (відрізати від кореня близько 5 см)
- Аніс - 2 штуки (зірочки)
- Олія рапсова - 1 Ст. Ложка
У мірній склянці змішати соуси і вино.
Приправи подрібнити.
Змішати маринад і полити їм курку. Залишити курку під кришкою на кілька годин.
Цибулю порізати.
У сковороді розігріти масло.
Обсмажити зелену цибулю.
Курку перекласти в вок, залити маринадом.
Додати бульйон з анісом.
Курку варіть на повільному вогні 45 хвилин, іноді перевертаючи. Готової курки дайте відпочити 10 хвилин.
Бульйон, в якому варилася курка, штам.
Смачного!