Рецепт Курка в воке по-китайськи фото

Курка в воке по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Смачне, просте і ефектне блюдо. Готується швидко і смак виходить чудовий.

Опис приготування:

Страви в воке готуються дуже швидко, так як практично весь процес відбувається на великому вогні. Продукти смажаться на розпеченій сковорідці-вок і тому від процесу готування в воке не потрібно відволікатися. Приготувати курку по-китайськи в воке в домашніх умовах дуже легко і просто. Часу на приготування піде зовсім небагато - практично півгодини. Зате задоволення ви отримаєте неймовірну. Особливо, якщо ви любитель страв східної кухні. На гарнір до курки можна приготувати рис. Саму курку посипте перед подачею кунжутом і нарізаним гострим перцем. Розповідаю, як приготувати курку по-китайськи в воке.

  • Куряче філе - 600-700 грам (можна використовувати філе з ніжок, можна грудку)
  • Корінь імбиру - 1 скибочку(2-3 см)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Цибуля пориста - 1 штука
  • Кока Кола - 0, 5 L
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
курка в воке по-китайськи - фото крок 1
Підготувати куряче філе. Помити, обсушити і нарізати на невеликі шматочки.
курка в воке по-китайськи - фото крок 2
Очистити часник і імбир і дрібно нарізати.
курка в воке по-китайськи - фото крок 3
Нарізати білу частину цибулі-порею.
курка в воке по-китайськи - фото крок 4
Ставимо вок з рослинним маслом на великий вогонь розігріватися. Нагріваємо до тих пір, поки над маслом не почне з'являтися легкий димок.
курка в воке по-китайськи - фото крок 5
Викладаємо в вок шматочки курки і обсмажуємо хвилини 3.
курка в воке по-китайськи - фото крок 6
Додаємо до курки підготовлені часник і імбир.
курка в воке по-китайськи - фото крок 7
Перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.
курка в воке по-китайськи - фото крок 8
Наливаємо кока-колу, щоб вона покрила шматочки курки і додаємо соєвий соус. Тушкуємо на великому вогні до тих пір, поки не випаруватися рідина. На цей процес пішло приблизно 8-10 хвилин.
курка в воке по-китайськи - фото крок 9
Додаємо в вок нарізану цибулю і смажимо хвилинку-півтори. Не забуваємо перемішувати!

Схожі рецепти