Курка в воке по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Смачне, просте і ефектне блюдо. Готується швидко і смак виходить чудовий.
Страви в воке готуються дуже швидко, так як практично весь процес відбувається на великому вогні. Продукти смажаться на розпеченій сковорідці-вок і тому від процесу готування в воке не потрібно відволікатися. Приготувати курку по-китайськи в воке в домашніх умовах дуже легко і просто. Часу на приготування піде зовсім небагато - практично півгодини. Зате задоволення ви отримаєте неймовірну. Особливо, якщо ви любитель страв східної кухні. На гарнір до курки можна приготувати рис. Саму курку посипте перед подачею кунжутом і нарізаним гострим перцем. Розповідаю, як приготувати курку по-китайськи в воке.
- Куряче філе - 600-700 грам (можна використовувати філе з ніжок, можна грудку)
- Корінь імбиру - 1 скибочку(2-3 см)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибуля пориста - 1 штука
- Кока Кола - 0, 5 L
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготувати куряче філе. Помити, обсушити і нарізати на невеликі шматочки.
Очистити часник і імбир і дрібно нарізати.
Нарізати білу частину цибулі-порею.
Ставимо вок з рослинним маслом на великий вогонь розігріватися. Нагріваємо до тих пір, поки над маслом не почне з'являтися легкий димок.
Викладаємо в вок шматочки курки і обсмажуємо хвилини 3.
Додаємо до курки підготовлені часник і імбир.
Перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Наливаємо кока-колу, щоб вона покрила шматочки курки і додаємо соєвий соус. Тушкуємо на великому вогні до тих пір, поки не випаруватися рідина. На цей процес пішло приблизно 8-10 хвилин.
Додаємо в вок нарізану цибулю і смажимо хвилинку-півтори. Не забуваємо перемішувати!