Курка, запечена цілком з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Запечена з овочами курка - справжні ласощі, адже смакові якості цієї страви підкорять самих розпещених гурманів. Достаток ароматів, ситність і простота - плюси цієї страви!
Всі овочі крупно нарізаємо і складаємо на деко, додаємо розмарин і чебрець, а також рослинна олія, потім перемішуємо. Курку обробляємо і готуємо до запікання, змастивши вершковим маслом, присипавши спеціями і начинивши лимонами з часником. Запікаємо страву в духовці 60-80 хвилин до повної готовності м'яса і овочів. Хай щастить!
- Курка - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Кукурудза - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 штука (головка)
- Лимон - 1 штука
- Розмарин - 3 штуки (гілочки)
- Чебрець - 2 штуки (гілочки)
- Сіль і перець - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - За смаком
Деко змащуємо рослинним маслом, духовку прогреваем до 200 градусів. Крупно нарізаємо картоплю і моркву. Кукурудзу ріжемо на кілька частин. Цибулю нарізаємо часточками, часник очищаємо і розбираємо. Викладаємо всі овочі на деко.
Тепер скроплюємо овочі маслом, кладемо сіль і перець, а також гілочки чебрецю і розмарину. Перемішуємо.
Курку промиваємо і очищаємо від зайвих частин. Вершкове масло просовуємо під шкіру курки і рівномірно його там розподіляємо. Частиною масла змащуємо верх і боки курки. Солимо і перчимо тушку всередині і зовні. Нарізаємо часточками лимон і начиняє їм курку, додавши кілька часточок часнику і гілочки розмарину з чебрецем.
Розміщуємо курку зверху, на овочах (грудкою вниз). Запікаємо страву в духовці 60-80 хвилин. Через 45-50 хвилин потрібно акуратно перевернути курку для рівномірного запікання. Смачного!