Курка цілком у духовці з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Хочу розповісти, як приготувати курку цілком у духовці з овочами. Я люблю фарширувати курку картоплею і селерою: виходить пряне і оригінальне святкове блюдо! Спробуйте, смачно!
Опис приготування:
Цей рецепт приготування курки цілком у духовці з овочами сподобається всім тим, хто без розуму від класичних поєднань. Картопля з куркою - ось тільки навпаки. Тут у нас більше курки, ніж картоплі: для справжніх любителів м'ясних ситних страв!
- Курка - 1.5 кілограма
- Картопля - 300 грам
- Селера - 100 грам
- Мед - 100 грам
- Соєвий соус - 100 грам
- Гірчичний - 25 грам
- Спеції - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком
1. Змішаємо до однорідності мед, соус і гірчицю. Додамо спеції і подрібнену зелень. "плавлення" шматочки картоплі і кореня селери в цій суміші. Залишимо постояти.
2. Тим часом підготуємо курку: розморозимо, обмиємо і обсушити. Якщо треба, видаліть все зайве. Натираємо курку з зовнішньої і внутрішньої сторони, фаршируємо овочевою сумішшю.
3. Тепер фіксуємо джгутом, а лапки і виступаючі місця накриваємо фольгою, щоб не пригорали. Перевертаємо начинкою всередину. Запікаємо близько години в розпеченій духовці.
4. Якщо при уколі виділяється прозорий сік - курка готова! Діставайте і подавайте, це смачно!