Листковий салат з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Листковий салат з кальмарами доречно виглядає на святковому столі, так як його подача на увазі гарну прикрасу блюда. Класичне поєднання відвареного кальмара з сиром просто чудово.
Якщо вам цікаво, як приготувати листковий салат з кальмарами, то прочитайте цей рецепт. У ньому є описано, як зробити цей смачний салатик. Він користується популярністю на будь-якому банкеті. Ситно, смачно і досить бюджетно. Справжня знахідка для домогосподарки.
- Середні тушки кальмара - 3 штуки
- Середні цибулини - 3 штуки
- Середні моркви - 2 штуки
- Печериці - 250 грам
- Майонез - 250 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Горіхи волоські - 100 грам

Тушки кальмарів білих або рожевих відварити в підсоленій воді і нарізати соломкою. Не переварите тушки, досить трьох хвилин, інакше вони стануть "гуязиками" .

Моркву очистіть і натріть на тертці. Пасеруйте на вершковому маслі до м'якості. Лук також очистіть, наріжте півкільцями і обсмажте на сковороді. Дуже важливо готувати кожен інгредієнт окремо, щоб смаки не змішувалися.

Печериці добре вимочіть і вимийте. Наріжте пластинами і обсмажте на рослинному або вершковому маслі. Замість печериць можна використовувати будь-які доступні вам гриби.

Обсмажте колоті волоські горіхи на сухій сковороді. Пропустіть їх через м'ясорубку, зітреш в ступці товкачиком або ж подрібніть за допомогою блендера.

Тепер зберіть салат. Викладайте всі підготовлені інгредієнти шарами. Кожен шар промазуйте майонезом і соліть. Зверху салат укрийте тертим сиром і прикрасьте апельсинами або зеленню.