Лисички з картоплею смажені в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Нарешті в лісі з'явилися лисички! Я обожнюю ці гриби, вони такі красиві і смачні, готувати їх одне задоволення. Ділюся рецептом коронного річного страви - лисички з картоплею смажені в сметані.
Рецептів приготування лисичок з картоплею багато, в нашій родині їх готують саме так. Лисички і картопля я обсмажую спочатку окремо, а з'єдную тільки в кінці. Докладний рецепт розписаний в покрокової інструкції.
- Лісіцкі - 350 грам
- Картопля - 4 штуки
- Крем - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка для смаження картоплі, 1 ст. Ложка для смаження лисичок)
- Сіль - 2 щіпки
- Масло вершкове топлене - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка для смаження лисичок, 1 ст. Ложка для смаження картоплі)
- Зелень кропу - 15 грам (для подачі)
Підготуйте інгредієнти.
Ретельно промийте лисички, поріжте великі на шматочки, дрібні залиште цілком.
Очистіть цибулину, подрібніть, половину цибулини використовуйте для смаження лисичок, другу половину - в картоплю.
Готуйте в двох сковородах, в одну викладіть рослинне і вершкове масло.
Обсмажте цибулю до прозорості.
Викладіть лисички і смажте 15 хвилин.
В іншій сковороді обсмажте картоплю. Для цього добре розігрійте сковороду, викладіть рослинне і вершкове масло і додайте картоплю. Смажте під кришкою 15 хвилин.
Додайте до лисичкам сметану. Смажте, поки не випарується волога, приправити сіллю.
Після того, як картопля підсмажиться з одного боку, перешкодьте, приправити сіллю, додайте другу половину цибулі, смажте ще 10 хвилин.
Викладіть лисички до картоплі і смажте всі разом до повної готовності.
Готовність страви визначайте по м'якості картоплі.
Перед подачею посипте кропом. Смачного!