Рецепт Лінива ачма фото

Лінива ачма
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир, Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка

Грузинську ачму готують з саморобного тесту, яке замішується спеціальним чином. Ачма завжди має кілька шарів тесту і великий вміст сиру. Найчастіше її готують ледачою - з лаваша.

Робити ачму не складно, а аромат, що варто в квартирі при її приготуванні, так вабить, що швидше за хочеться скуштувати то, що приготуєш! Вам знадобиться лаваш і сирна начинка, які ви і будете викладати в форму для запікання, чергуючи. Швидше спробуйте!

  • Куряче яйце - 6 штук
  • Сир твердий - 250 грам (типу "російського" )
  • Бринза або сулугуні - 250 грам
  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Лаваш тонкий - 6 штук
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль, перець - За смаком
лінива ачма - фото крок 1
Як приготувати ледачу ачму? Для початку візьміть лаваш. Ображати його за формою вашої форми для запікання.
лінива ачма - фото крок 2
Я роблю половину порції, але продукти вказані для повної.
Отже, в миску вбиваємо яйця. Додаємо сіль і перець, збиваємо.
лінива ачма - фото крок 3
Вливаємо молоко, збиваємо знову. Пишної піни домагатися не слід, просто все добре змішайте.
лінива ачма - фото крок 4
У масу додайте тертий твердий сир і бринзу. Додайте за смаком сіль, видавіть часник через прес.
лінива ачма - фото крок 5
Добре перемішайте. Замість бринзи можна взяти сулугуні або інший вид сиру. Можна взяти два сорти твердого сиру. Не рекомендую класти сир. Буде зовсім не те блюдо.
лінива ачма - фото крок 6
Форму застеліть пекарської папером. На аркуш паперу кладемо лист лаваша, обрізаний за формою. На ньому - 2-3 столові ложки суміші з сиру і яєць.
лінива ачма - фото крок 7
Розподіліть сирну суміш по всьому листу лаваша. Накрийте новим лавашем, потім - знову сирну суміш і знову лаваш. І так викладаємо до самого верху. Останнім повинен бути шар сиру.
лінива ачма - фото крок 8
Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте ледачу ачму в духовці. Час випічки - близько 20 хвилин. Ачма вздуется, підніметься. Це нормально. Після охолодження вона "впаде" і ущільнити.
лінива ачма - фото крок 9
Зніміть ачму з паперу. Перекладіть її на блюдо, наріжте і подавайте до столу.

Схожі рецепти