Лимонно-часникове філе риби
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не знаєте, як приготувати філе риби, то моя вам порада - спробуйте лимонно-часникове філе риби. Лимон і часник відмінно поєднуються з рибою, тому варто спробувати цей рецепт рибного філе.
Риба в лимонно-часниковому соусі - досить святкове блюдо з буденних інгредієнтів. Якщо в руках опинилися свіженькі шматочки риби, то можна спробувати приготувати лимонно-часникове філе риби - якщо взагалі любите рибу, то вам напевно сподобається. Блюдо має дуже тонкий, приємний смак, добре поєднується з білим сухим вином.
- Філе тиляпии або коропа - 4 штуки
- Лимон - 1/2 штуки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - - За смаком
Зубчик часнику видавлюємо в мисочку.
У цю ж мисочку додаємо розтоплене вершкове масло і сік половини лимона
Туди ж додаємо сіль, перець і дрібненько нарубану петрушку.
Збиваємо все, що у нас в мисці, до стану однорідності. Чим краще маса буде збита - тим краще буде смак у маринаду, однак перестаратися теж не потрібно. Якщо будете збивати до стану піни, то смакові якості зіпсуються.
Викладаємо шматочки філе нашої риби на деко або в посудку для випікання. Рясно змащуємо рибу нашим часниково-лимонним соусом.
Ставимо рибу в попередньо розігріту до температури в 190 градусів духовку і випікаємо близько 7-8 хвилин, потім збільшуємо температуру до 230 і запікаємо ще 2-3 хвилини. Як тільки риба стане повністю непрозорою - значить, готова! Можна подавати до столу з рисом, овочами або іншим гарніром.