Рецепт Лимонно-часникове філе риби фото

Лимонно-часникове філе риби
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Риба та морепродукти, Короп, Тілапія
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо не знаєте, як приготувати філе риби, то моя вам порада - спробуйте лимонно-часникове філе риби. Лимон і часник відмінно поєднуються з рибою, тому варто спробувати цей рецепт рибного філе.

Риба в лимонно-часниковому соусі - досить святкове блюдо з буденних інгредієнтів. Якщо в руках опинилися свіженькі шматочки риби, то можна спробувати приготувати лимонно-часникове філе риби - якщо взагалі любите рибу, то вам напевно сподобається. Блюдо має дуже тонкий, приємний смак, добре поєднується з білим сухим вином.

  • Філе тиляпии або коропа - 4 штуки
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Петрушка - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - - За смаком
лимонно-часникове філе риби - фото крок 1
Зубчик часнику видавлюємо в мисочку.
лимонно-часникове філе риби - фото крок 2
У цю ж мисочку додаємо розтоплене вершкове масло і сік половини лимона
лимонно-часникове філе риби - фото крок 3
Туди ж додаємо сіль, перець і дрібненько нарубану петрушку.
лимонно-часникове філе риби - фото крок 4
Збиваємо все, що у нас в мисці, до стану однорідності. Чим краще маса буде збита - тим краще буде смак у маринаду, однак перестаратися теж не потрібно. Якщо будете збивати до стану піни, то смакові якості зіпсуються.
лимонно-часникове філе риби - фото крок 5
Викладаємо шматочки філе нашої риби на деко або в посудку для випікання. Рясно змащуємо рибу нашим часниково-лимонним соусом.
лимонно-часникове філе риби - фото крок 6
Ставимо рибу в попередньо розігріту до температури в 190 градусів духовку і випікаємо близько 7-8 хвилин, потім збільшуємо температуру до 230 і запікаємо ще 2-3 хвилини. Як тільки риба стане повністю непрозорою - значить, готова! Можна подавати до столу з рисом, овочами або іншим гарніром.

Схожі рецепти