Лимонні еклери
(покроковий рецепт з фото)
Лимонні еклери я готувала вперше. Відразу можу сказати, що досвід вдалий. Еклери вийшли дуже смачні, рекомендую обов'язково їх приготувати, тим більше, що зробити це дуже легко.
Якщо ви любите смак лимона, то цей рецепт точно для вас. Готується випічка просто, про всі нюанси докладно розказано в покроковому рецепті. З заявленої кількості продуктів виходить 9-10 еклерів, в залежності від їх розмірів.
- Молоко - 190 мілілітрів(65 мл. - в тісто, 125 мл. - в вершках)
- Борошно - 105 грам(75 грам - в тісто, 30 грам - в крем)
- Вершкове масло - 110 грам(60 грам - в тісто, 50 грам - в крем)
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - в тісто, 1 щіпка - в крем)
- Цукор - 65 грам(1 ç.l. - в тісто, інше - в крем)
- Яйця - 3 грами(2 яйця - в тісто, 1 яйце - в крем)
- Лимони - 2 штуки (сік 1 лимона - в крем, Cedra 1 лимона - в крем, Cedra 1 лимона - на глазур, 2 ст. Ложки лимонного соку - в глазур)
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука (в вершках)
- Цукрова пудра - 80 грам (для глазурі)
Підготуйте інгредієнти.
Насамперед займіться приготуванням заварного крему. Для цього влийте в сотейник 125 мл. Молока і сік одного лимона. Додайте цедру 1 лимона, вбийте яйце, розмішайте віночком, нагрійте на повільному вогні.
Додайте 50 грам цукру, ванільний цукор, розмішайте.
Всипте борошно, розмішайте, варіть до загустіння.
Зніміть загуслий крем з вогню.
Накрийте крем харчовою плівкою встик, прохолодний.
Після того, як заварювана частина крему буде готова, займіться приготуванням тесту. Для цього влийте в сотейник по 65 мл. Молока і води. Нагрійте, додайте 60 грам вершкового масла. Продовжуйте нагрівати до кипіння, але не кип'ятіть.
Всипте разом всю муку і інтенсивно заважайте, поки тісто не збереться в грудку і не відстане від стінок сотейника, злегка підсушіть його. Зніміть тісто з вогню, прохолодний.
По одному вбийте в тісто яйця, інтенсивно вмішуючи. Тісто має стати гладким і однорідним.
Перекладіть тісто в кондитерський мішок і відсадити на лист для випічки на відстані, стандартна довжина еклера 13 сантиметрів.
Випікайте еклери при температурі 180 градусів 20 хвилин. Після того, як еклери спекли, , не виймайте їх з духовки відразу ж. Просто вимкніть духовку і дайте їм провести в ній ще 10-15 хвилин, щоб вони при зміні температури не осіли.
Поки еклери повільно охолоджуються, умішайте 50 грам вершкового масла в заварний частина крему, зробити це зручно міксером на невеликих оборотах.
Надріжте еклер з одного боку, відкрийте і начините кремом. Це зручно зробити з кондитерського мішка.
Для приготування лимонної глазурі змішайте 80 грам цукрової пудри з двома столовими ложками лимонного соку. Пензлем нанесіть лимонну глазур на еклер і посипте злегка лимонною цедрою. Ця глазур застигає дуже швидко.
Еклери готові. Насолоджуйтесь їх ніжним і освіжаючим смаком. Приємного чаювання!