Лимонні еклери
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 9-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Лимонні еклери я готувала вперше. Відразу можу сказати, що досвід вдалий. Еклери вийшли дуже смачні, рекомендую обов'язково їх приготувати, тим більше, що зробити це дуже легко.
Опис приготування:
Якщо ви любите смак лимона, то цей рецепт точно для вас. Готується випічка просто, про всі нюанси докладно розказано в покроковому рецепті. З заявленої кількості продуктів виходить 9-10 еклерів, в залежності від їх розмірів.
- Молоко - 190 мілілітрів(65 мл. - в тісто, 125 мл. - в вершках)
- Борошно - 105 грам(75 грам - в тісто, 30 грам - в крем)
- Вершкове масло - 110 грам(60 грам - в тісто, 50 грам - в крем)
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - в тісто, 1 щіпка - в крем)
- Цукор - 65 грам(1 ç.l. - в тісто, інше - в крем)
- Яйця - 3 грами(2 яйця - в тісто, 1 яйце - в крем)
- Лимони - 2 штуки (сік 1 лимона - в крем, Cedra 1 лимона - в крем, Cedra 1 лимона - на глазур, 2 ст. Ложки лимонного соку - в глазур)
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука (в вершках)
- Цукрова пудра - 80 грам (для глазурі)
Підготуйте інгредієнти.
Насамперед займіться приготуванням заварного крему. Для цього влийте в сотейник 125 мл. Молока і сік одного лимона. Додайте цедру 1 лимона, вбийте яйце, розмішайте віночком, нагрійте на повільному вогні.
Додайте 50 грам цукру, ванільний цукор, розмішайте.
Всипте борошно, розмішайте, варіть до загустіння.
Зніміть загуслий крем з вогню.
Накрийте крем харчовою плівкою встик, прохолодний.
Після того, як заварювана частина крему буде готова, займіться приготуванням тесту. Для цього влийте в сотейник по 65 мл. Молока і води. Нагрійте, додайте 60 грам вершкового масла. Продовжуйте нагрівати до кипіння, але не кип'ятіть.
Всипте разом всю муку і інтенсивно заважайте, поки тісто не збереться в грудку і не відстане від стінок сотейника, злегка підсушіть його. Зніміть тісто з вогню, прохолодний.
По одному вбийте в тісто яйця, інтенсивно вмішуючи. Тісто має стати гладким і однорідним.
Перекладіть тісто в кондитерський мішок і відсадити на лист для випічки на відстані, стандартна довжина еклера 13 сантиметрів.
Випікайте еклери при температурі 180 градусів 20 хвилин. Після того, як еклери спекли, , не виймайте їх з духовки відразу ж. Просто вимкніть духовку і дайте їм провести в ній ще 10-15 хвилин, щоб вони при зміні температури не осіли.
Поки еклери повільно охолоджуються, умішайте 50 грам вершкового масла в заварний частина крему, зробити це зручно міксером на невеликих оборотах.
Надріжте еклер з одного боку, відкрийте і начините кремом. Це зручно зробити з кондитерського мішка.
Для приготування лимонної глазурі змішайте 80 грам цукрової пудри з двома столовими ложками лимонного соку. Пензлем нанесіть лимонну глазур на еклер і посипте злегка лимонною цедрою. Ця глазур застигає дуже швидко.
Еклери готові. Насолоджуйтесь їх ніжним і освіжаючим смаком. Приємного чаювання!