Бананово-лимонні маффіни
(покроковий рецепт з фото)
Маффіни зручно приготувати до чаю або на свято. Їх зручно взяти з собою в дорогу або на роботу, в школу. Є безліч варіантів їх приготування, я поділюся своїм улюбленим!
Можна приготувати маффіни в силіконових, залізних або паперових формочках. Якщо хочете прикрасити випічку, зробіть глазур з вершкового масла або збитих вершків, а також можна доповнити їх з начинкою з варення, фруктів, згущеного молока. Експериментуйте!
- Борошно - 375 грам
- Харчова сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 140 грам
- Коричневий цукор - 100 грам
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Банани - 300 грам
- Яйця - 2 штуки
- Йогурт - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1. Просійте в миску борошно, соду і сіль. Збийте за допомогою кухонного комбайна масло, цукор і цедру лимона. Повинна вийти пухнаста маса, це займе близько 3 хвилин.
2. Збийте в блендері очищені банани, яйця, йогурт і лимонний сік до отримання однорідної маси.
3. Влийте 1/3 маси з бананом в ємність з маслом, збийте все міксером.
4. Додайте в міксер половину борошняної суміші і перемішайте все на мінімальній швидкості. Продовжуйте додавати по черзі борошно і масу з бананів поки все не перемішаєте.
5. Розігрійте духовку до 190 градусів. Викладіть тісто в формочки для маффінів, цієї кількості вистачить на 12 кексів. Поставте ємність з кексами в духовку і випікайте протягом 20-25 хвилин, до золотисто-коричневої скоринки.
6. Дістаньте кекси з духовки і остудіть. Подавайте маффіни теплими. Смачного!