Лимонні маффіни на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Люблю поєднання солодкого і кислуватого смаку, тому ціную десерти, в яких присутня це поєднання. Воно дуже цікаво "грає" і запам'ятовується на довго своєю неповторністю.
Тому я представлю вам рецепт про те, як приготувати лимонні маффіни на кефірі. Дуже вони мені сподобалися! Тісто розсипається у роті і трохи кислить. Також ми зробимо глазур, яка ще раз підкреслить відмінне поєднання інгредієнтів. Готується все досить просто. У вас точно все вийде!
- Кефір - 2/3 склянки
- Цукор - 2/3 склянки
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Крохмаль картопляний - 0, 5 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Лимонний сік - 1, 5 Ст. Ложки
- Яєчний білок - 1 штука
- Кулінарна глазур, пакетик - 1 штука
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Розітріть яйця з цукром. Додайте в них сік і кефір. Всипте борошно, крохмаль. Замішайте рідке тісто, а в кінці влийте масло. Ще раз перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розлийте по формах для запікання. Випікайте вироби протягом 20 хвилин.
Кулінарну готову глазур збийте з холодним білком і цукровою пудрою.
Полийте остиглі маффіни глазур'ю, прикрасьте за бажанням. Приємного чаювання!