Легкий салат з універсальної заправкою
(покроковий рецепт з фото)
Під час підготовки до прийому гостей варто дізнатися, як приготувати легкий салат з універсальної заправкою, який допоможе вам заощадити час. Кількість інгредієнтів в заправці можна міняти.
Злегка гостра заправка зробить смак будь-якого салату набагато яскравіше, тому пропоную вам дізнатися, як приготувати універсальну заправку з гірчицею, медом, оцтом, рослинним маслом і часником. Виходить така заправка дуже ароматною і насиченою за смаком, але головний її плюс в тому, що вона підійде абсолютно до будь-якого овочевого салату. Рослинна олія за бажанням можете замінити на оливкова, але гірчицю в зернах рекомендую залишити, вона надає заправці родзинку.
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Оцет 6% - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Гірчиця зернова - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Листя салату - 1 пучок
- Свіжий огірок (невеликий) - 2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
1. Для приготування салату листя салату промийте і порвіть в салатник руками. Наріжте великими кубиками огірок і помідор, півкільцями наріжте цибулю.
2. Приготуйте заправку: рослинне масло змішайте з оцтом, медом, зерновий гірчицею, сіллю і часником. Добре розмішайте і заправте салат.
3. Перемішайте салат, щоб рівномірно розподілити заправку. Смачного!