Легкий майонез в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Барвистий і смачний домашній майонез може бути легким, низькокалорійним, якщо ви приготуєте його за цим рецептом. Плюс страв, приготованих власноручно, в тому, що ви точно знаєте їх склад!
Смачний соус можна приготувати за кілька хвилин в домашніх умовах. Не хвилюйтесь, такий майонез буде низькокалорійним за рахунок додавання в нього сиру з низьким відсотком жирності. На смак соусу така добавка абсолютно не вплине, їм можна заправляти салати, супи, борщі і т.Д.
- Жовток курячого яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Сир - 50 грам (низької жирності)
- Сіль - 2 щіпки
- Сік лимонний - 0, 5 чайних ложки

Підготуйте зазначені інгредієнти. Яйця найкраще використовувати фермерські, домашні.

Відокремте жовтки від білків, розбивши яйця над мискою. Викладіть жовтки в чашу кухонного комбайна, всипте сіль.

Збийте їх протягом 3-4 хвилин до побіління маси. Це потрібно робити якісно, так як в погано збиті жовтки масло не втрутиться!

Тонкою цівкою почніть вливати рослинне масло, не припиняючи збивати соус. Саме тонкої, інакше вийде рідка маса! Вам буде потрібно близько 5 хвилин, щоб масло втрутилося в масу і вийшов майонез.

Він повинен бути дуже густим, як крем.

Потім понизьте калорійність соусу, додаючи в нього сир низької жирності і лимонний сік. Збийте все приблизно 2 хвилини, щоб зерна сиру втрутилися в соус.

Легкий майонез майже готовий.

Охолодіть майонез приблизно 30 хвилин в холодильнику, потім використовуйте за призначенням.