Майонез в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.
У магазині дуже просто знайти майонез, а мені б хотілося зробити його самостійно. Розповім про рецепт, як приготувати майонез в домашніх умовах. Смачний і простий рецепт, що доступний кожному.
Опис приготування:
Готовий майонез дуже легко збити міксером. Ви можете додати до нього улюблені спеції, гірчицю. Зберігайте готовий майонез в банку в холодильнику. Можна використовувати соняшникову олію або оливкова. Подавайте майонез до бутербродів або з холодними закусками, заправте ним салат.
- Яйця - 2 штуки
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 360 мілілітрів
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. У миску розбийте два курячих яйця.
2. Додайте до яєць приблизно половину чайної ложки гірчиці.
3. Збийте яйця з гірчицею міксером протягом 1 хвилини.
4. Тонкою цівкою вливайте олію і збивайте далі.
5. В результаті у вас вийде густа і посвітлілими суміш.
6. Додайте лимонний сік (близько 1 столової ложки) і збивайте ще трохи. Посоліть за смаком і перемішайте.
7. Готовий майонез прикрасьте свіжим меленим перцем і подавайте до столу або зберігайте в холодильнику.