Ледачі голубці по-пітерський
(покроковий рецепт з фото)
І знову на кухні мої улюблені "ледачі" рецепти! Цього разу вибір припав на відоме блюдо російської кухні, але з деякими особливостями. Багато його роблять по-своєму, цей варіант теж варто спробувати.
Пропоную вам згадати, як приготувати ліниві голубці по-пітерський. У мене навіть діти поважають це блюдо. І до нього не треба робити гарнір, воно цілком повноцінне. Тільки я люблю додати соління і сметану. Вони, хто не любить тушкований цибулю, сміливо прибирайте його зі складу. Замість цього можете додати зелені пір'я при подачі.
- Мал - 100 грам
- Білокачанна капуста - 250 грам
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
1. Рис ретельно промийте. Потім залийте його водою (1 до 2) і додайте 0, 5 немає. Ложки солі. Доведіть воду до кипіння, а потім варіть 8 хвилин.
2. Поки рис вариться, дрібно наріжте капусту.
3. Лук наріжте тонкими півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці.
4. Потім овочі перекладіть на сковороду з маслом. Гасіть їх до м'якості протягом 8-10 хвилин, помішуючи.
5. Після цього додайте фарш, сіль і перець. Все перемішайте.
6. Готуйте інгредієнти на повільному вогні до коричневого кольору фаршу.
7. В кінці додайте рис. Перемішуючи, тушкуйте ще 3 хвилини. Блюдо готово! Смачного!