Рецепт Корюшка по-пітерський фото

Корюшка по-пітерський
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Корюшка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На вечерю , На швидку руку , На природу
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Скромна маленька рибка з приємною назвою"корюшка" , є в своєму роді кулінарним символом Санкт-Петербурга. Тому і рецептів корюшки по-пітерський багато, в кожній родині він свій.

Опис приготування:

Приготувати смачну"корюшку по-пітерський" буквально хвилинна справа. Це швидко і смачно, дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.

  • Корюшка - 500 грам
  • Масло рослинне - 100 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка (для подачі)
корюшка по-пітерський - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
корюшка по-пітерський - фото крок 2
Очистіть корюшку від голів і нутрощів. Деякі пітерці вважають за краще готувати рибку цілком, не очищаючи, це справа смаку.
корюшка по-пітерський - фото крок 3
Очищену корюшку промийте і просушіть паперовим рушником.
корюшка по-пітерський - фото крок 4
Насипте борошно в тарілку тонким шаром, змішайте її з перцем і сіллю.
корюшка по-пітерський - фото крок 5
Обавляйте корюшку в борошні.
корюшка по-пітерський - фото крок 6
Добре розігрійте сковороду, влийте достатню кількість рослинної олії і обсмажте корюшку до готовності з обох сторін.
корюшка по-пітерський - фото крок 7
Перед подачею збризніть корюшку лимонним соком. Подавайте з зеленню і овочами, це дуже смачно, рибки"відлітають як насіння" .

Схожі рецепти