Корюшка по-пітерський
(покроковий рецепт з фото)
Скромна маленька рибка з приємною назвою "корюшка", є в своєму роді кулінарним символом Санкт-Петербурга. Тому і рецептів корюшки по-пітерський багато, в кожній родині він свій.
Приготувати смачну "корюшку по-пітерський" буквально хвилинна справа. Це швидко і смачно, дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.
- Корюшка - 500 грам
- Масло рослинне - 100 грам
- Борошно - 100 грам
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка (для подачі)
Підготуйте інгредієнти.
Очистіть корюшку від голів і нутрощів. Деякі пітерці вважають за краще готувати рибку цілком, не очищаючи, це справа смаку.
Очищену корюшку промийте і просушіть паперовим рушником.
Насипте борошно в тарілку тонким шаром, змішайте її з перцем і сіллю.
Обавляйте корюшку в борошні.
Добре розігрійте сковороду, влийте достатню кількість рослинної олії і обсмажте корюшку до готовності з обох сторін.
Перед подачею збризніть корюшку лимонним соком. Подавайте з зеленню і овочами, це дуже смачно, рибки "відлітають як насіння" .