Смажена корюшка
(покроковий рецепт з фото)
Корюшка дрібна, але дуже смачна рибка. Її особливість в тому, що під час нересту вона відрізняється яскраво вираженим запахом огірка. Корюшку запікають, додають сіль, копт, але, як на мене, смажена смачніше.
Сьогодні я розповім, як приготувати смачну смажену корюшку. Корюшку зазвичай готують без спецій, намагаючись не порушити специфічний смак, я додаю тільки сіль і трохи часнику. Маленька хитрість, як швидко обваляти дрібну рибу в борошні: насипте борошно і сіль у звичайний пакет, добре струсіть. Покладіть туди корюшку, ще раз струсіть - це простіше, ніж обвалювати кожну в борошні. І не забудьте прикрасити хрустку рибку часточкою свіжого лимона, стрілкою зеленого лука і гілочкою кропу. Смачного!
- Корюшка - 1 кілограм
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно для панірування - 140 грам
- Рослинна олія - 50-70 мілілітрів (для смаження)
- Лимон - 1 штука
- Часник сухий мелений - 2 чайних ложки
- Перець чилі - 1 штука (за бажанням якщо любите гостреньке)
1
Корюшку для майбутньої смаження ретельно помийте під проточною водою, потім викладіть на рушник, щоб тканина або папір ввібрали всю вологу.
2
Борошно просійте і змішайте з дрібкою крупної (бажано морської солі) і сушеного часнику. Суху і чисту корюшку обваляйте в борошняної суміші з усіх боків.
3
Глибоку сковороду розігрійте, влийте олію без аромату. Корюшка повинна зберегти запах огірка і риби, але не масла. Обваляти в борошні рибку викласти на сковороду в один акуратний шар.
4
Рибу обсмажте на середньому вогні 2 хвилини з одного боку до золотистої скоринки. Потім переверніть кожну рибку і підрум'яньте з іншого бочка. Загальний час смаження корюшки становить 4-5 хвилин.