Корюшка копчена
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не пробували копчену корюшку, рекомендую негайно це виправити. Особливо якщо є можливість приготувати цю страву своїми руками. Як це зробити - читайте рецепт.
Дуже смачна і красива закуска. Обов'язково приготуйте її на природі - вам точно сподобається. Всього кілька простих кроків:
1. У кожної рибки розпоровши черевце, видаліть нутрощі і добре промийте.
2. Рясно посоліть і залиште промаринуватися на півгодини.
3. Цього часу на м вистачить щоб підготувати все для копчення. Насипте в коптильню вільхових тирси, розпаліть вогонь.
4. На решітку коптильні розкладіть рибу, так щоб вони не торкалися одне одного, закрийте кришку і поставте на вогонь.
5. Так як корюшка невелика риба, їй досить буквально 15 хвилин на копчення. Поки вона коптиться можна розлити холодне пиво і прямо з печі приступати до трапези.
Один невеликий мінус - корюшка досить кістлявий, але це компенсується її чудовим смаком. Смачного!
- Корюшка - 2 кілограма
- Сіль - За смаком
1. У кожної рибки розпоровши черевце, видаліть нутрощі і добре промийте.
2. Рясно посоліть і залиште промаринуватися на півгодини.
3. Цього часу на м вистачить щоб підготувати все для копчення. Насипте в коптильню вільхових тирси, розпаліть вогонь.
4. На решітку коптильні розкладіть рибу, так щоб вони не торкалися одне одного, закрийте кришку і поставте на вогонь.
5. Так як корюшка невелика риба, їй досить буквально 15 хвилин на копчення. Поки вона коптиться можна розлити холодне пиво і прямо з печі приступати до трапези.
Один невеликий мінус - корюшка досить кістлявий, але це компенсується її чудовим смаком. Смачного!