Лечо без оцту
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом, як приготувати лечо без оцту. Для тих, хто з якихось причин важко переносить страви з оцтом - відмінний вихід!
У цьому рецепті не використовується оцет і рослинне масло, тому, рекомендую зберігати баночки в темному прохолодному місці або з'їдати відразу ж. За бажанням в лечо можна додати ріпчасту цибулю. Ідеальна закуска до відвареної картопелька або рису.
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Цукор - 1/3 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1/2 штуки
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Помідори подрібніть в блендері або м'ясорубці до однорідної пюре. Додайте в пюре цукор і сіль, доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин на середньому вогні.
В цей час підготуйте перці. Відріжте хвостики, видаліть насіння і наріжте їх на скибочки середнього розміру.
Перекладіть перці в каструлю і варіть протягом 35 хвилин. В кінці додайте тертий часник і чорний перець.
Розкладіть лечо по стерилізованих банках, закрийте кришкою і переверніть. Тримайте лечо перевернутим до повного охолодження.
Лечо без оцту готове, смачного!