Рецепт Кабачкова ікра без оцту фото

Кабачкова ікра без оцту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як приготувати кабачкову ікру без оцту на зиму? Ділюся практичним радою. Рецепт такий ікри досить простий. Незважаючи на відсутність оцту, банки з ікрою вибухати НЕ будуть!

Опис приготування:

Відразу почну з ради. Якщо у вас кабачки молоді, можна сказати, молочні, то можете не очищати їх від насіння. В іншому рецепт кабачкової ікри без оцту виглядає так:

1. Овочі помийте, зніміть шкірку з помідорів (для цього опустіть їх в окріп на хвилину, тоді шкірка легко зійде). Болгарський перець почистіть від насіння, виріжте серединку.

2. Кабачки наріжте кубиками, морква потріть на крупній тертці, а цибулю наріжте великими шматочками.

3. Казань, або в каструлю з товстим дном, влийте масло, розігрійте і висипте цибулю.

4. Поки цибуля смажиться до золотистого кольору, розріжте помідори (виріжте попку), розріжте болгарський перець і пропустіть їх через м'ясорубку.

5. Миску з болгарським перцем і помідорами відставте в сторону.

6. В готовий цибулю додаємо моркву. Тушіте, поки морква не стане м'якою (близько 15 хвилин).

7. До моркви і цибулі виливаємо прокручені помідори і болгарський перець. Варіть отриману масу до тих пір, поки не закипить (близько 10 хвилин).

8. Додаємо кабачки і томатний соус. Гарненько перемішайте.

9. Гасіть кабачкову ікру до готовності кабачків. Поки вони не стануть м'якими (приблизно 1, 5 годину).

10. Не виключаю Плита під Каструля, поруч стерилізуємо банки. Простерилизовали одну - накладіть в неї кабачкову ікру і закатати. Слідом інша банку.

Як вид, кабачкова ікра без оцту проста в приготуванні. І відмінна заготовка на зиму! Ви зможете насолоджуватися вітамінами овочів навіть в найхолоднішу пору!

  • Кабачок - 3 кілограма
  • Помідори - 2, 5 кілограма
  • Болгарський перець - 1 кілограм
  • Цибуля - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Томатний соус - 500 мілілітрів
  • Рослинна олія - 350 мілілітрів
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 6-7 Ст. Ложок
Відразу почну з ради. Якщо у вас кабачки молоді, можна сказати, молочні, то можете не очищати їх від насіння. В іншому рецепт кабачкової ікри без оцту виглядає так:

1. Овочі помийте, зніміть шкірку з помідорів (для цього опустіть їх в окріп на хвилину, тоді шкірка легко зійде). Болгарський перець почистіть від насіння, виріжте серединку.

2. Кабачки наріжте кубиками, морква потріть на крупній тертці, а цибулю наріжте великими шматочками.

3. Казань, або в каструлю з товстим дном, влийте масло, розігрійте і висипте цибулю.

4. Поки цибуля смажиться до золотистого кольору, розріжте помідори (виріжте попку), розріжте болгарський перець і пропустіть їх через м'ясорубку.

5. Миску з болгарським перцем і помідорами відставте в сторону.

6. В готовий цибулю додаємо моркву. Тушіте, поки морква не стане м'якою (близько 15 хвилин).

7. До моркви і цибулі виливаємо прокручені помідори і болгарський перець. Варіть отриману масу до тих пір, поки не закипить (близько 10 хвилин).

8. Додаємо кабачки і томатний соус. Гарненько перемішайте.

9. Гасіть кабачкову ікру до готовності кабачків. Поки вони не стануть м'якими (приблизно 1, 5 годину).

10. Не виключаю Плита під Каструля, поруч стерилізуємо банки. Простерилизовали одну - накладіть в неї кабачкову ікру і закатати. Слідом інша банку.

Як вид, кабачкова ікра без оцту проста в приготуванні. І відмінна заготовка на зиму! Ви зможете насолоджуватися вітамінами овочів навіть в найхолоднішу пору!

Схожі рецепти