Кабачкова ікра без оцту
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати кабачкову ікру без оцту на зиму? Ділюся практичним радою. Рецепт такий ікри досить простий. Незважаючи на відсутність оцту, банки з ікрою вибухати НЕ будуть!
Відразу почну з ради. Якщо у вас кабачки молоді, можна сказати, молочні, то можете не очищати їх від насіння. В іншому рецепт кабачкової ікри без оцту виглядає так:
1. Овочі помийте, зніміть шкірку з помідорів (для цього опустіть їх в окріп на хвилину, тоді шкірка легко зійде). Болгарський перець почистіть від насіння, виріжте серединку.
2. Кабачки наріжте кубиками, морква потріть на крупній тертці, а цибулю наріжте великими шматочками.
3. Казань, або в каструлю з товстим дном, влийте масло, розігрійте і висипте цибулю.
4. Поки цибуля смажиться до золотистого кольору, розріжте помідори (виріжте попку), розріжте болгарський перець і пропустіть їх через м'ясорубку.
5. Миску з болгарським перцем і помідорами відставте в сторону.
6. В готовий цибулю додаємо моркву. Тушіте, поки морква не стане м'якою (близько 15 хвилин).
7. До моркви і цибулі виливаємо прокручені помідори і болгарський перець. Варіть отриману масу до тих пір, поки не закипить (близько 10 хвилин).
8. Додаємо кабачки і томатний соус. Гарненько перемішайте.
9. Гасіть кабачкову ікру до готовності кабачків. Поки вони не стануть м'якими (приблизно 1, 5 годину).
10. Не виключаю Плита під Каструля, поруч стерилізуємо банки. Простерилизовали одну - накладіть в неї кабачкову ікру і закатати. Слідом інша банку.
Як вид, кабачкова ікра без оцту проста в приготуванні. І відмінна заготовка на зиму! Ви зможете насолоджуватися вітамінами овочів навіть в найхолоднішу пору!
- Кабачок - 3 кілограма
- Помідори - 2, 5 кілограма
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Томатний соус - 500 мілілітрів
- Рослинна олія - 350 мілілітрів
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 6-7 Ст. Ложок
1. Овочі помийте, зніміть шкірку з помідорів (для цього опустіть їх в окріп на хвилину, тоді шкірка легко зійде). Болгарський перець почистіть від насіння, виріжте серединку.
2. Кабачки наріжте кубиками, морква потріть на крупній тертці, а цибулю наріжте великими шматочками.
3. Казань, або в каструлю з товстим дном, влийте масло, розігрійте і висипте цибулю.
4. Поки цибуля смажиться до золотистого кольору, розріжте помідори (виріжте попку), розріжте болгарський перець і пропустіть їх через м'ясорубку.
5. Миску з болгарським перцем і помідорами відставте в сторону.
6. В готовий цибулю додаємо моркву. Тушіте, поки морква не стане м'якою (близько 15 хвилин).
7. До моркви і цибулі виливаємо прокручені помідори і болгарський перець. Варіть отриману масу до тих пір, поки не закипить (близько 10 хвилин).
8. Додаємо кабачки і томатний соус. Гарненько перемішайте.
9. Гасіть кабачкову ікру до готовності кабачків. Поки вони не стануть м'якими (приблизно 1, 5 годину).
10. Не виключаю Плита під Каструля, поруч стерилізуємо банки. Простерилизовали одну - накладіть в неї кабачкову ікру і закатати. Слідом інша банку.
Як вид, кабачкова ікра без оцту проста в приготуванні. І відмінна заготовка на зиму! Ви зможете насолоджуватися вітамінами овочів навіть в найхолоднішу пору!