Кабачкова ікра на зиму без оцту
(покроковий рецепт з фото)
З безлічі закусок на зиму особливо цінується саме кабачкова ікра. Так чи інакше в її склад повинен входити інгредієнт, який дозволить продукту зберігатися довгі місяці.
Для того щоб приготувати кабачкову ікру на зиму без використання оцту, почніть з обсмажування цибулі з морквою. Їх перекладіть в чашу мультиварки, потім додайте кабачки, томатну пасту, сіль, цукор, спеції і рослинне масло. У режимі «Випічка» готуйте овочеву суміш протягом однієї години. Для 5-10 хвилин до закінчення гасіння потрібно додати лимонний концентрат. Злегка остигнула суміш закатати в чисті, стерильні банки. Вдалого приготування!
- Кабачки - 4-5 штук
- Морква - 2-3 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Концентрат лимонного соку - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Насамперед помийте і подрібніть цибулю з морквою. Цибуля я нарізаю кубиками, а морква натираю на тертці. Обсмажте їх на сковороді до готовності.
Обсмажені овочі перекладіть в чашу мультиварки.
Очищені кабачки наріжте дрібними кубиками і опустіть в мультиварку. Також додайте томатну пасту, сіль, цукор, спеції і півсклянки олії. Ставте готуватися в режимі «Випічка» протягом 60 хвилин. Періодично помішуйте овочі.
Для 5 хвилин до закінчення гасіння додайте концентрат лимонного соку. Перемішайте - і спробуйте ікру на смак.
Після гасіння в мультиварці дайте суміші трохи охолонути, після чого перейдіть її через м'ясорубку. Не забудьте витягти лавровий лист перед цією процедурою.
Отриману кабачкову ікру розкладіть по чистим стерилізованим банкам і закатати.
Така ікра може зберігатися до 8 місяців. Смачного!