Рецепт Кабачкова ікра на зиму без оцту фото

Кабачкова ікра на зиму без оцту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки

З безлічі закусок на зиму особливо цінується саме кабачкова ікра. Так чи інакше в її склад повинен входити інгредієнт, який дозволить продукту зберігатися довгі місяці.

Для того щоб приготувати кабачкову ікру на зиму без використання оцту, почніть з обсмажування цибулі з морквою. Їх перекладіть в чашу мультиварки, потім додайте кабачки, томатну пасту, сіль, цукор, спеції і рослинне масло. У режимі «Випічка» готуйте овочеву суміш протягом однієї години. Для 5-10 хвилин до закінчення гасіння потрібно додати лимонний концентрат. Злегка остигнула суміш закатати в чисті, стерильні банки. Вдалого приготування!

  • Кабачки - 4-5 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Концентрат лимонного соку - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
кабачкова ікра на зиму без оцту - фото крок 1
Насамперед помийте і подрібніть цибулю з морквою. Цибуля я нарізаю кубиками, а морква натираю на тертці. Обсмажте їх на сковороді до готовності.
кабачкова ікра на зиму без оцту - фото крок 2
Обсмажені овочі перекладіть в чашу мультиварки.
кабачкова ікра на зиму без оцту - фото крок 3
Очищені кабачки наріжте дрібними кубиками і опустіть в мультиварку. Також додайте томатну пасту, сіль, цукор, спеції і півсклянки олії. Ставте готуватися в режимі «Випічка» протягом 60 хвилин. Періодично помішуйте овочі.
кабачкова ікра на зиму без оцту - фото крок 4
Для 5 хвилин до закінчення гасіння додайте концентрат лимонного соку. Перемішайте - і спробуйте ікру на смак.
кабачкова ікра на зиму без оцту - фото крок 5
Після гасіння в мультиварці дайте суміші трохи охолонути, після чого перейдіть її через м'ясорубку. Не забудьте витягти лавровий лист перед цією процедурою.
кабачкова ікра на зиму без оцту - фото крок 6
Отриману кабачкову ікру розкладіть по чистим стерилізованим банкам і закатати.
кабачкова ікра на зиму без оцту - фото крок 7
Така ікра може зберігатися до 8 місяців. Смачного!

Схожі рецепти