Буряк без оцту на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Багато років закочував буряк таким способом. Спочатку планувала використовувати буряк для заправки в борщ, але буряк виходить настільки смачною, що йде миттєво в якості овочевого гарніру.
Буряк вибираємо соковиту, насиченого кольору. Пряні трави і спеції додаємо на свій смак. У мене суміш італійських трав, підійдуть і прованські трави. Кількість перцю, солі, цукру і кардамону корегуйте за смаком.
- Буряк - 1.5 кілограма
- Помідори - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 5-6 зубчиків
- Сіль - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Суміш пряних трав - 1 Чайна ложка
- Кардамон мелений - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Масло полсолнечное - 40 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
Буряк чистимо і тремо на крупній тертці. Висипаємо буряк в сотейник з розігрітим соняшниковою олією.
Додаємо порізану тонко цибулю. Готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи, хвилин 10.
Потім пропускаємо через м'ясорубку помідори. Томат додаємо в сотейник.
Часник ріжемо дрібно і додаємо в буряк з томатом.
Насипаємо сіль і цукор.
Відправляємо в сотейник пряні трави, кардамон і чорний перець. Закінчено на невеликих хвилинах Вогню 15-20.
Киплячу буряк в томаті перекладаємо в стерильні банки і закочує металевими кришками. Готово. Зберігаємо в прохолодному місці.