Рецепт Буряк без оцту на зиму фото

Буряк без оцту на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Багато років закочував буряк таким способом. Спочатку планувала використовувати буряк для заправки в борщ, але буряк виходить настільки смачною, що йде миттєво в якості овочевого гарніру.

Опис приготування:

Буряк вибираємо соковиту, насиченого кольору. Пряні трави і спеції додаємо на свій смак. У мене суміш італійських трав, підійдуть і прованські трави. Кількість перцю, солі, цукру і кардамону корегуйте за смаком.

  • Буряк - 1.5 кілограма
  • Помідори - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Сіль - 1 Чайна ложка (з гіркою)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Суміш пряних трав - 1 Чайна ложка
  • Кардамон мелений - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Масло полсолнечное - 40 мілілітрів
буряк без оцту на зиму - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
буряк без оцту на зиму - фото крок 2
Буряк чистимо і тремо на крупній тертці. Висипаємо буряк в сотейник з розігрітим соняшниковою олією.
буряк без оцту на зиму - фото крок 3
Додаємо порізану тонко цибулю. Готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи, хвилин 10.
буряк без оцту на зиму - фото крок 4
Потім пропускаємо через м'ясорубку помідори. Томат додаємо в сотейник.
буряк без оцту на зиму - фото крок 5
Часник ріжемо дрібно і додаємо в буряк з томатом.
буряк без оцту на зиму - фото крок 6
Насипаємо сіль і цукор.
буряк без оцту на зиму - фото крок 7
Відправляємо в сотейник пряні трави, кардамон і чорний перець. Закінчено на невеликих хвилинах Вогню 15-20.
буряк без оцту на зиму - фото крок 8
Киплячу буряк в томаті перекладаємо в стерильні банки і закочує металевими кришками. Готово. Зберігаємо в прохолодному місці.

Схожі рецепти