Лаваш з сиром в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки лаваш можна зробити смачну, швидку і легку закуску. Розповім, як приготувати лаваш з сиром в мультиварці. Блюдо виходить смачним, ароматним, з приємною текстурою і рум'яною скоринкою.
Для приготування цієї страви підійде звичайний тонкий вірменський лаваш. Його можна зробити самостійно, але якщо немає часу і бажання довго возитися, то і покупної відмінно підійде. Використовував звичайний вершковий сир, але можна змішати між собою кілька сортів, тоді смак готового блюда буде більш цікавим.
- Лаваш - 3 штуки
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Сир твердий - 400 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки
1. Розгортаю тонкий лаваш, вирізаю з нього однакові кола (за формою чаші мультиварки), у мене вийшло 7 штук.
2. Твердий сир натираю на крупній тертці.
3. Змащую чашу мультиварки вершковим маслом, викладаю в неї перший лист, змащую його тонким шаром майонезу і посипаю твердим сиром.
4. Другим коржем накриваю шар сиру, знову змащую майонезом і посипаю твердим сиром, проробляю те ж саме і з іншими листами лаваша.
5. В миску вливаю молоко, вбиваю яйця і міксером перемішую. Заливаю отриманою масою лаваш з сиром, посипаю його залишками сиру.
6. Включаю режим «Випічка», виставляю час - 30 хвилин. Пам'ятайте, що в першу чергу все залежить від потужності мультиварки, тому якщо раптом маса не пропеклась, можна додати час. Випічку до столу подаю вже остигнула.