Лаваш в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви лаваш так, як люблю його я? Якщо так, то ви неодмінно зрадієте звістці, що дуже смачний лаваш можна приготувати в хлібопічці!
Це елементарно і економить купу часу, а виходить лавашік що треба - пишний, м'який, рум'яний… звичайно, мається на увазі не тонкий бездріжджовий вірменський лаваш, а грузинський, більше схожий на хліб. Усе, вистачить зайвих слів, простий рецепт лаваша в хлібопічці - до вашої уваги!
Борошно обов'язково просіваємо. Воду і йогурт зігріваємо до 35-40С.
Закладаємо всі інгредієнти в чашу хлібопічки в зазначеному в інструкції порядку.
Включаємо хлібопічку. Режим - «Тісто».
Хвилин через 15 (або більше, в залежності від моделі вашого агрегату) прозвучить сигнал про закінчення замісу. Дістаємо тісто з контейнера і викладаємо на стіл, попередньо присипаний борошном.
Я залишаю тісто, щоб підійшло, з 40 хвилин.
Потім розділимо його на кілька частин - в залежності від того, якого розміру ви хочете отримати лаваші.
Розкачати їх у коржі товщиною приблизно 1 сантиметр, укласти на змащені маслом деко і залишити для вистоювання на півгодини.
Випікати в розігрітій до 200-220С духовці.
Готові лаваші скропити водою і накрити чистим рушником.
Через 10 хвилин їх можна їсти - і повірте, це доведеться робити оперативно, тому що закінчаться вони дуже швидко!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Йогурт або кефір - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
Борошно обов'язково просіваємо. Воду і йогурт зігріваємо до 35-40С.
Закладаємо всі інгредієнти в чашу хлібопічки в зазначеному в інструкції порядку.
Включаємо хлібопічку. Режим - «Тісто».
Хвилин через 15 (або більше, в залежності від моделі вашого агрегату) прозвучить сигнал про закінчення замісу. Дістаємо тісто з контейнера і викладаємо на стіл, попередньо присипаний борошном.
Я залишаю тісто, щоб підійшло, з 40 хвилин.
Потім розділимо його на кілька частин - в залежності від того, якого розміру ви хочете отримати лаваші.
Розкачати їх у коржі товщиною приблизно 1 сантиметр, укласти на змащені маслом деко і залишити для вистоювання на півгодини.
Випікати в розігрітій до 200-220С духовці.
Готові лаваші скропити водою і накрити чистим рушником.
Через 10 хвилин їх можна їсти - і повірте, це доведеться робити оперативно, тому що закінчаться вони дуже швидко!