Рецепт Лаваш в хлібопічці фото

Лаваш в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Лаваш
Пісні страви
На полуденок, На швидку руку, На природу
Випічка, Хліб

Чи любите ви лаваш так, як люблю його я? Якщо так, то ви неодмінно зрадієте звістці, що дуже смачний лаваш можна приготувати в хлібопічці!

Це елементарно і економить купу часу, а виходить лавашік що треба - пишний, м'який, рум'яний… звичайно, мається на увазі не тонкий бездріжджовий вірменський лаваш, а грузинський, більше схожий на хліб. Усе, вистачить зайвих слів, простий рецепт лаваша в хлібопічці - до вашої уваги!

Борошно обов'язково просіваємо. Воду і йогурт зігріваємо до 35-40С.

Закладаємо всі інгредієнти в чашу хлібопічки в зазначеному в інструкції порядку.

Включаємо хлібопічку. Режим - «Тісто».

Хвилин через 15 (або більше, в залежності від моделі вашого агрегату) прозвучить сигнал про закінчення замісу. Дістаємо тісто з контейнера і викладаємо на стіл, попередньо присипаний борошном.

Я залишаю тісто, щоб підійшло, з 40 хвилин.

Потім розділимо його на кілька частин - в залежності від того, якого розміру ви хочете отримати лаваші.

Розкачати їх у коржі товщиною приблизно 1 сантиметр, укласти на змащені маслом деко і залишити для вистоювання на півгодини.

Випікати в розігрітій до 200-220С духовці.

Готові лаваші скропити водою і накрити чистим рушником.

Через 10 хвилин їх можна їсти - і повірте, це доведеться робити оперативно, тому що закінчаться вони дуже швидко!

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Йогурт або кефір - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
Це елементарно і економить купу часу, а виходить лавашік що треба - пишний, м'який, рум'яний… звичайно, мається на увазі не тонкий бездріжджовий вірменський лаваш, а грузинський, більше схожий на хліб. Усе, вистачить зайвих слів, простий рецепт лаваша в хлібопічці - до вашої уваги!

Борошно обов'язково просіваємо. Воду і йогурт зігріваємо до 35-40С.

Закладаємо всі інгредієнти в чашу хлібопічки в зазначеному в інструкції порядку.

Включаємо хлібопічку. Режим - «Тісто».

Хвилин через 15 (або більше, в залежності від моделі вашого агрегату) прозвучить сигнал про закінчення замісу. Дістаємо тісто з контейнера і викладаємо на стіл, попередньо присипаний борошном.

Я залишаю тісто, щоб підійшло, з 40 хвилин.

Потім розділимо його на кілька частин - в залежності від того, якого розміру ви хочете отримати лаваші.

Розкачати їх у коржі товщиною приблизно 1 сантиметр, укласти на змащені маслом деко і залишити для вистоювання на півгодини.

Випікати в розігрітій до 200-220С духовці.

Готові лаваші скропити водою і накрити чистим рушником.

Через 10 хвилин їх можна їсти - і повірте, це доведеться робити оперативно, тому що закінчаться вони дуже швидко!

Схожі рецепти