Kxir
(покроковий рецепт з фото)
Кхир - святкове блюдо, традиційне в Індії, яке завершує урочиста вечеря. Шафран і кардамон обов'язкові в цьому ніжному і пряному десерті. Він смачний як в теплом, так і в холодному вигляді.
Кажуть, що цей десерт не тільки смачний, але корисно. Його рекомендують людям, прагнуть схуднути. Кхир допомагає вивести зайву сіль з організму, впоратися з набряками і зайвою вагою. Ось рецепт, як приготувати кхир. Молоко для кхир беріть великий жирності. Традиційно в Індії використовують молоко буйволів, але і з коров'ячим виходить дуже навіть смачно!
- Мал - 100 грам
- Молоко 3, 2% - 1 літр
- Цукор - 100 грам
- Кардамон мелений - 1/2 чайних ложки
- Шафран - 1/3 чайних ложки
- Мигдаль - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні продукти.
Молоко перелийте в каструльку і доведіть до кипіння.
Поки молоко закипає, залийте родзинки окропом на 15 хвилин, злийте воду. Рис замочіть в холодній воді на 15 хвилин, добре промийте, злийте воду.
Додайте рис в кипляче молоко, варіть його на повільному вогні протягом 40 хвилин. Потім варите 15 хвилин без кришки. Не забувайте постійно помішувати, т.К. Молоко буде зменшуватися в обсязі.
Для 5 хвилин до кінця варіння додайте цукор, спеції, родзинки і горіхи. Молоко уварюється приблизно на 1/3.
Готовий десерт охолодіть і подавайте до столу! Смачного!