Рецепт Квасоля «плямистий» фото

Квасоля «плямистий»
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Строката квасоля "пінто" популярна в Мексиці. З неї готують безліч страв поєднуючи з м'ясом, овочами, фруктами і приправляючи прянощами.

Як правило, після замочування квасолю вариться годину або два, готовність можна перевірити злегка придавивши квасолину виделкою, якщо вона легко розчавити, значить готова. Я додаю томатний соус, який вже має в складі червоний гострий перець, якщо ж у вас соус не гострий, додайте трохи чилі для смаку і аромату.

  • Квасоля "пінто" - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Соус томатний - 150 мілілітрів
  • Перець болгарський - 1 частина
  • Часник - 2 зубчики
  • Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Пряні трави - За смаком
  • Шпинат - 1 пучок
квасоля
Підготуємо інгредієнти.
квасоля
Квасоля промиваємо, заливаємо водою і залишаємо на 4 годину.
квасоля
Коли квасоля набубнявіє і вбере в себе воду, перекладаємо її в каструлю, знову промиваємо, заливаємо свіжою водою і варимо на малому вогні до готовності. Приблизно, півтори години.
квасоля
Приготуємо овочевий соус для квасолі. Лук ріжемо дрібно і обсмажуємо на соняшниковій олії.
квасоля
Додаємо нарізаний дрібно болгарський перець і готуємо на малому вогні протягом 10 хвилин.
квасоля
Далі, додаємо томатний соус, пряні трави, якщо потрібно сіль і перець. У мене соус домашній, вже приправлений.
квасоля
Готуємо соус ще 5-6 хвилин, потім, прибираємо з вогню, додаємо шпинат і нарізаний дрібно часник. Перемішуємо і накриваємо соус кришкою. Ми залишаємо на пару хвилин.
квасоля
Готову квасолю висипаємо на плоску тарілку і зверху кладемо овочевий соус. Смачного!

Схожі рецепти