Квасоля «плямистий»
(покроковий рецепт з фото)
Строката квасоля "пінто" популярна в Мексиці. З неї готують безліч страв поєднуючи з м'ясом, овочами, фруктами і приправляючи прянощами.
Як правило, після замочування квасолю вариться годину або два, готовність можна перевірити злегка придавивши квасолину виделкою, якщо вона легко розчавити, значить готова. Я додаю томатний соус, який вже має в складі червоний гострий перець, якщо ж у вас соус не гострий, додайте трохи чилі для смаку і аромату.
- Квасоля "пінто" - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соус томатний - 150 мілілітрів
- Перець болгарський - 1 частина
- Часник - 2 зубчики
- Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Пряні трави - За смаком
- Шпинат - 1 пучок
Підготуємо інгредієнти.
Квасоля промиваємо, заливаємо водою і залишаємо на 4 годину.
Коли квасоля набубнявіє і вбере в себе воду, перекладаємо її в каструлю, знову промиваємо, заливаємо свіжою водою і варимо на малому вогні до готовності. Приблизно, півтори години.
Приготуємо овочевий соус для квасолі. Лук ріжемо дрібно і обсмажуємо на соняшниковій олії.
Додаємо нарізаний дрібно болгарський перець і готуємо на малому вогні протягом 10 хвилин.
Далі, додаємо томатний соус, пряні трави, якщо потрібно сіль і перець. У мене соус домашній, вже приправлений.
Готуємо соус ще 5-6 хвилин, потім, прибираємо з вогню, додаємо шпинат і нарізаний дрібно часник. Перемішуємо і накриваємо соус кришкою. Ми залишаємо на пару хвилин.
Готову квасолю висипаємо на плоску тарілку і зверху кладемо овочевий соус. Смачного!