Квашена кольорова капуста
(покроковий рецепт з фото)
Як ви готуєте кольорову капусту? Жаррі, запікаєте або маринуєте? Чи пробували ви її квасити? впевнена, що більшість скажуть "немає" . Але ж вона нічим не поступається білокачанної. Давайте приготовим?
Краса цієї закуски полягає в тому, що маючи той же смак, як у квашеній білокачанної капусти, трудовитрати в рази менше. Перетирать не нужно, так як порушиться структура суцвіть. Протикати теж не потрібно. Тому, квашена кольорова капуста - відмінна альтернатива квашеної білокачанної капусти.
- Кольорова капуста - 500 грам (свіжа)
- Морква - 1 штука (маленька)
- Часник - 1-2 зубчиків (свіжий)
- Перець горошком - 3-4 штук
- Вода - 400 грам (кип'ячена, холодна)
- Сіль - 25 грам
- Цукор - 25 грам
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Зваріть розсіл. У воді розчиніть сіль і цукор, додайте перець горщиком, доведіть до кипіння і остудіть.
Цвітну капусту розберіть на суцвіття і промийте.
Моркву наріжте або натріть на крупній тертці. Часник наріжте тонкими пластинками.
Підготовлену тару промийте з содою, обдайте окропом. Покладіть шарами: капуста, морква, часник, капуста тощо. Посипте кмином.
Залийте охолодженим розсолом. Розсіл покриє НЕ цілком капусту, тому долийте теплої, кип'яченою водою так, щоб капуста була злегка прикрита рідиною. Рівень води не повинен бути вище капусти, це важливо!
Тару з капустою накрийте чистою марлею і залиште на 2-3 діб. Процес бродіння буде залежати від температури в приміщенні. У літню пору цей процес закінчиться на другу добу.
Через добу розсіл почне мутнеть, капуста переважно буде в верхній частині банки. Візьміть чисту ложку і премешать вміст тари. Накрийте марлею і залиште ще на добу. Спостерігайте за капустою. Якщо з'являється піна, зніміть надлишки чистою ложкою і перемішайте ще раз.
До закінчення другої доби, велика частина капусти опустилася на дно тари, розсіл мутний, має виражений, але не кислий запах.
Капусту закрийте кришкою і приберіть в холодильник на 6 годин.
По закінченню часу, можна подавати на стіл.
Капусту закрийте кришкою і приберіть в холодильник на 6 годин.
По закінченню часу, можна подавати на стіл.
Квашена кольорова капуста готова. Смачного!