Квас з меду
(покроковий рецепт з фото)
Цей квас за смаком нагадує той, що продавали колись з бочок. Він такий же насичений і в міру солодкий, з приємним підбадьорливим ароматом. Напій врятує вас від річний спеки і вже точно не пропаде!
Це класичний рецепт приготування квасу з меду. Квас зберігаємо в холодильнику. Із зазначених інгредієнтів вийде, близько дев'яти літрів прохолоджуватися напою. А з закваски, яка залишилася після отримання першого разу, можна приготувати ще кілька порцій квасу. Сподіваюся, у вас все вийде, хай щастить!
- Хліб бородинський - 2 штуки (буханки)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 400 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Ізюм - 50 грам
- Вода - 10 літрів
Хліб ріжемо шматочками і підсушують в духовці до легкої, чорної скоринки.
Кладемо сухарі на дно великої каструлі.
Мед розчиніть у невеликій кількості води.
Медової рідиною залийте дріжджі.
Перемішайте до однорідності.
В сухарі додайте дріжджі з медом, родзинки і цукор.
Залийте теплою водою, накрийте марлею, а потім рушником (з бучака). Поставте на балконі, на сонце. Для повної готовності, квас повинен постояти 1-2 дня, Проте, його необхідно постійно пробувати на смак.
Витягуємо шматочки хліба і кладемо їх в банку - це закваска для наступної порції квасу. Готовий квас проціджують через марлю.
Смачного!