Рецепт Квас з меду фото

Квас з меду
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Мед
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На природу
Напої , Квас
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Цей квас за смаком нагадує той, що продавали колись з бочок. Він такий же насичений і в міру солодкий, з приємним підбадьорливим ароматом. Напій врятує вас від річний спеки і вже точно не пропаде!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування квасу з меду. Квас зберігаємо в холодильнику. Із зазначених інгредієнтів вийде, близько дев'яти літрів прохолоджуватися напою. А з закваски, яка залишилася після отримання першого разу, можна приготувати ще кілька порцій квасу. Сподіваюся, у вас все вийде, хай щастить!

  • Хліб бородинський - 2 штуки (буханки)
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 400 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Ізюм - 50 грам
  • Вода - 10 літрів
квас з меду - фото крок 1
Хліб ріжемо шматочками і підсушують в духовці до легкої, чорної скоринки.
квас з меду - фото крок 2
Кладемо сухарі на дно великої каструлі.
квас з меду - фото крок 3
Мед розчиніть у невеликій кількості води.
квас з меду - фото крок 4
Медової рідиною залийте дріжджі.
квас з меду - фото крок 5
Перемішайте до однорідності.
квас з меду - фото крок 6
В сухарі додайте дріжджі з медом, родзинки і цукор.
квас з меду - фото крок 7
Залийте теплою водою, накрийте марлею, а потім рушником (з бучака). Поставте на балконі, на сонце. Для повної готовності, квас повинен постояти 1-2 дня, Проте, його необхідно постійно пробувати на смак.
квас з меду - фото крок 8
Витягуємо шматочки хліба і кладемо їх в банку - це закваска для наступної порції квасу. Готовий квас проціджують через марлю.
квас з меду - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти